تاکید استانداران ایلام و دیاله بر بازگشایی بازارچه هلاله شمالی

استانداران ایلام و دیاله ی عراق بر بازگشایی بازارچه هلاله شمالی تاکید کردند.

دکتر «حسن بهرام نیا» روز جمعه ۱۲ فروردین ماه ۱۴۰۱ در سفر به کشور عراق به دیدار مثنی علی مهدی استاندار دیاله رفت و ضمن تشکر از حسن همکاری مسئولان دو کشور ایران و عراق برای فراهم کردن دو دیدار رفت و برگشت استانداران در بازه زمانی بسیار کوتا با عنوان این مطلب که عزم و اراده ایران برای بازگشایی بازارچه هلاله شمالی بسیار جدی است، اظهار کرد: در این راستا خواستار ایجاد شهرک صنعتی مشترک در مرز هلاله شمالی برای توسعه صادرات و رونق اقتصادی بین دو استان ایلام و دیاله هستیم.

وی با بیان اینکه پس از بازگشایی بازارچه هلاله شمالی و ایجاد شهرک صنعتی با توافق طرفین می توانیم در آینده نزدیک شاهد رونق و توسعه صادرات بین دو استان باشیم، گفت: در این راستا پس از دیدار در مرز هلاله شمالی و امضا تفاهم نامه اولیه، محل بازارچه هلاله شمالی مشخص شده است.

استاندار ایلام با اشاره به ظرفیت استان برای افزایش مناسبات بین دو استان و کشور گفت : در راستای ایجاد زیرساخت های بازارچه هلاله شمالی نیازمند مساعدت برای استقرار ماشین آلات راهسازی در منطقه هستیم.

بهرام نیا از  آمادگی کامل برای ایجاد شهرک صنعتی مشترک در مرز دو استان خبر داد و گفت: در صورت موافقت طرفین شهرک صنعتی در مرز  هلاله شمالی احداث می شود و حتی به صورت فصلی این امکان بین دو استان دیاله عراق و ایلام محیا است.

وی اضافه کرد: انشاءالله با ایجاد این بازارچه شاهد رونق تجاری بین دو کشور هستیم و در این زمینه می توان شاهد کالاهایی نظیر کاشی، سرامیک، ظروف شیشه ای، محصولات پلاستیکی، سنگ آهن، سیمان و ... به استان دیاله عراق شد.دکتر بهرام نیا تاکید کرد: با توجه به نیازمندهای استان ایلام در هر بخش و حوزه نیز می توانیم اقلام و کالاهای مورد نیاز استان و کشور را نیز وارد کنیم.
 
وی در ادامه با اشاره به دیدار انجام شده بین دو استاندار گفت: آمادگی داریم تمامی تصمیماتی که امروز مصوب می شود را با قید فوریت در دستور کار قرار دهیم و از هفته آینده اولین محموله صادراتی را نیز  به استان دیاله ارسال نمائیم. 
 « مثنی علی مهدی»  استاندار دیاله عراق نیز بازگشایی مرزهلاله شمالی را زمینه ساز گسترش روابط و مبادلات فرهنگی و تجاری بین دو استان ایلام و دیاله و دو کشور عنوان کرد و گفت: ارتباطات دو استان فقط موضوع تجارت نیست بلکه پس از گسترش تجارت بین دو استان در سایر حوزه نیز همکاری خواهیم داشت. 

وی با بیان اینکه با کمک استاندار ایلام سعی بر بازکردن مرز دیاله با استان ایلام خواهیم داشت و با توافق طرفین این مهم به انجام خواهد رسید، گفت: مرزهای مندلی و سومار در گذشته به دلایل  امنیتی بسته شد و استانداران سابق نمی پذیرفتند که این مرز باز شود ولی با ارتباطاتی که ایجاد کردیم توانستیم مرز را باز کنیم و روابط تجاری و معیشت مرزنشینان خیلی بهتر از گذشته شد.

استاندار دیاله عراق در ادامه تصریح کرد:  ما می توانیم با فعالیت های کوچکی ارتباطات را شروع کنیم و با فعالیت های بیشتر مرز هلاله شمالی را فعال تر کنیم و برای تبادلات تجاری محدود مشکلی نداریم و آن چه که به جمهوری اسلامی خدمت کند ما بر آن تأکید داریم.

مثنی علی مهدی اضافه کرد: آمادگی داریم که نیازهایی که جمهوری اسلامی حتی در زمان تحریم به آنها نیاز دارد را تأمین کنیم و اگر چنانچه این مرز باز شود ما این مرز را به دیگر مرزهای خود با ایران ترجیح می دهیم.

وی با بیان اینکه مبادلات کوچک تجاری زمینه ساز تقویت همکاری ها و مناسبات بین دو استان است، افزود: هر اندازه مراودات افزایش یابد و در آینده بتوانیم ارتباطات خود را بیشتر کنیم باید  این دیدارها دو طرفه نیز افزایش یابد.

استاندار دیاله عراق گفت: در صورت گسترش روابط بین دو استان در آینده می توانیم در خصوص آب هم همکاری های خوبی داشته باشیم.
 
وی یادآور شد: آمادگی داریم که  در هر زمینه ای که نیاز باشد به استان ایلام کمک کنیم و حتی در خصوص زیارت اتباع ایرانی هم همکاری داشته باشیم.

مثنی علی مهدی اضافه کرد: با ارتباطات گستردگی که با ایران برقرار شد توانستیم مرز زیارتی دیاله را باز کنیم و هزاران نفر از زائران تردد داشته باشند و ما به این موضوع  بعنوان یک وظیفه  نگاه می کنیم و الان آمادگی داریم بخشی از  زائران اربعین را از طریق مرز مندلی انتقال دهیم.

وی با اشاره به کمک ایران در مقابله با داعش در کشور عراق گفت: ما هیچگاه تعامل و همکاری جمهوری اسلامی را در سال ۲۰۱۴ برای مقابله با داعش فراموش نخواهیم کرد و قدردان این کمک ها هستیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا