مواد قندی موجب افزایش میزان گلوکز و غلظت انسولین در خون شده که میزان اشتها را افزایش داده و منجر به چاقی، فاکتور پرخطر اصلی بیماری قلبی عروقی، میشود. ...
به گزارش برنا؛ محققان دانشگاه کالیفرنیا، زنانی که یک نوشیدنی یا بیشتر در روز می نوشند در مقایسه با زنانی که هرگز چنین نوشیدنی های مصرف نمی کنند حدود ۲۰ درصد بیشتر با ریسک بیماری قلبی مواجه هستند. و تنها نوشابه های گازدار مشکل زا نیستند بلکه نوشیدنی های میوه ای هم همراه با شکر افزودنی پرریسک هستند.
«چریل آندرسون»، پژوهشگر ارشد تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما پیش بینی می کنیم که چندین دلیل موجب می شود قند ریسک بیماری قلبی را افزایش دهد.»
وی در ادامه می افزاید: «مواد قندی موجب افزایش میزان گلوکز و غلظت انسولین در خون شده که میزان اشتها را افزایش داده و منجر به چاقی، فاکتور پرخطر اصلی بیماری قلبی عروقی، می شود.»
آندرسون تاکید می کند: «بعلاوه میزان بیش از اندازه قند در خون با فشار اکسایشی و التهاب، مقاومت انسولین، الگوی ناسالم کلسترول و دیابت نوع۲ مرتبط است، مشکلاتی که ارتباط قوی ای با ابتلاء به تصلب شریان، تنگ شدن تدریجی عروق خونی، دارند.»
بیش از ۱۰۰ هزار زن در کالیفرنیا در این مطالعه شرکت کردند.
محققان دریافتند افرادی که روزانه یک نوشیدنی قندی یا بیشتر می نوشیدند در مقایسه با زنانی که به ندرت نوشابه مصرف می کردند یا اصلا چنین نوشابه های نمی نوشیدند ۲۶ درصد بیشتر با احتمال نیاز به جراحی نظیر آنژیوپلاستی برای کاهش جریان خون مواجه بودند و ۲۱ درصد بیشتر با ریسک سکته روبرو بودند.به گفته محققان، گاهی اوقات افراد از نوشابه های رژیمی استفاده می کنند که آنها هم به دلیل داشتن مواد شیرین کننده مصنوعی نظیر ساخارین برای سلامت مضر هستند.
انجمن قلب آمریکا، سالم ترین نوشیدنی را آب آشامیدنی معرفی می کند که فاقد قند، شیرین کننده های مصنوعی و کالری است.