به گزارش ایمنا، عصر روز _یکشنبه بیست وششم تیرماه_ فیلمی در رسانه های مجازی روستایی انزلی به اشتراک گذاشته شد که مرگ ومیر بالای ماهیان در تالاب انزلی را به تصویر می کشید.
محل مرگ ومیر این ماهیان غرب شهرستان بندرانزلی و روستای آبکنار اعلام شد، پیش از این نیز بارها هشدارهایی از سوی کارشناسان و بومیان منطقه مبنی بر خشک شدن و کاهش شدید عمق تالاب در این منطقه داده شده بود.
سیدحسن جعفری سرپرست اداره محیط زیست انزلی نیز با تائید این خبر به مرگ ومیر بالای ماهیان کپور، سوف و آمور در تالاب انزلی اشاره و اظهار کرد: کاهش میزان اکسیژن آب و کاهش عمق تالاب به ۴۰ سانتی متر دلیل اصلی این مرگ ومیر است.
وی علاوه بر کاهش عمق تالاب انزلی، گرمای بیش از حد هوا طی روزهای گذشته را نیز در این مرگ ومیر مقصر دانست و از نمونه برداری و بررسی علت مرگ این ماهیان و انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه خبر داد.
کاهش حقابه عامل اصلی خشک شدن تالابسرپرست اداره کل شیلات گیلان نیز در سخنانی مشابه علت این مرگ ومیر را کاهش اکسیژن ناشی از گرمی هوا و عمق تالاب انزلی اعلام کرد.
حمیدرضا تقی نصیری علاوه بر افزایش دما کاهش میزان حقابه ورودی به تالاب به دلیل استفاده از آب رودخانه ها برای مصارف کشاورزی را از دیگر دلایل این مرگ ومیر اعلام کرد و افزود: کاهش جریان آب در تالاب انزلی به حیات آن آسیب وارد کرده و باید میزان حقابه ورودی به تالاب انزلی افزایش یابد. پوشش گیاهی به دلیل کاهش عمق تالاب نیز یکی از دلایل تلف شدن ماهیان است. ماهی های بزرگ تالابی شب ها اکسیژن مورد نیاز خود را جذب می کنند کاهش اکسیژن می تواند مهم ترین دلیل مرگ ماهیان بزرگ باشد.
اهمیت موضوع مرگ ومیر ماهیان در تالاب بین المللی انزلی به عنوان موضوعی فراملی همکاری همه مسئولان کشوری، استانی، شهرستانی، جوامع محلی و ذی نفعان تالاب را می طلبد تا این اکوسیستم ارزشمند که محل زندگی انواع ماهیان و سایر جانوران است را نجات داده و به دست آیندگان برسانند.
منبع: ایرنا