به گزارش خبرنگار ایمنا، استان مازندران که حدود ۵۴ درصدد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای این استان است، طی روز یکشنبه شاهد دو فقره آتش سوزی درون استان و چند فقره آتش سوزی در گیلان بود.
عصر روز یکشنبه چند هکتار از جنگل کیاسر در بخش چهاردانگه شهرستان ساری دچار آتش سوزی شد و جنگل های کلاردشت هم در همین روز دچار حریق شد.
متأسفانه روز یکشنبه اعلام چهار فقره آتش سوزی در استان گیلان هم به ستاد یگان حفاظت جنگل ها رسید که از مازندران جهت اطفای حریق محل آتش سوزی، درخواست کمک شد و در همین راستا دو دستگاه بالگرد از مازندران به گیلان اعزام شد. با مخابره خبر آتش سوزی در مازندران، بلافاصله یکی از بالگردهای اعزام شده به استان گیلان فراخوانده شد و به کلاردشت برای اطفای حریق بازگشت.
چالش های اطفای حریق در جنگل های هفت خال کیاسرمرتضی نوربخش کلائی، مدیرکل روابط عمومی استانداری مازندران در گفت وگو با خبرنگار ایمنا، با تشریح شرایط ویژه آتش سوزی های گسترده در استان و چالش های اطفای حریق در جنگل های هفت خال کیاسر، اظهار کرد: هم اکنون بالگرد اعزامی در حال اطفای حریق نهایی جنگل های کیاسر است.
وی افزود: صبح روز یکشنبه اعلام چهار فقره آتش سوزی در استان گیلان به ستاد یگان حفاظت جنگل ها رسید که از مازندران جهت اطفای حریق محل آتش سوزی، درخواست کمک شد و در همین راستا دو دستگاه بالگرد از مازندران برای اطفای حریق به گیلان اعزام شد.
مدیرکل روابط عمومی استانداری مازندران تصریح کرد: حوالی ظهر روز یکشنبه بود که جنگل های کلاردشت دچار حریق شد که بلافاصله به یکی از بالگردهای اعزام شده به استان گیلان فراخوان داده شد و به کلاردشت برای اطفای حریق بازگشت.
وی افزود: ساعت ۱۳ روز یکشنبه نیز اهالی روستاهای اطراف کیاسر در هفت خال، حریق در جنگل های آن منطقه را به بخشداری اعلام کردند که این موضوع به مدیریت بحران استانداری انتقال داده شد و فورا بالگرد دیگر مازندران که به استان گیلان اعزام شده بود، برای بازگشت فراخوان شد.
نوربخش کلائی با بیان اینکه فراخوان دیرهنگام باعث شد پرواز با غروب آفتاب همزمان شود و در این زمان اجازه پرواز برای بالگردها وجود ندارد، ادامه داد: به همین دلیل آتش سوزی با کمک عوامل انسانی اعم از نیروهای امدادی و هلال احمر، مردم منطقه و یگان حفاظت منابع طبیعی تا حدود ساعت یک شب مهار شد.
وی خاطرنشان کرد: از آنجا که به دلیل وزش باد امکان شعله ور شدن دوباره آتش وجود داشت، ساعت شش صبح روز دوشنبه، دوباره بالگرد به پرواز درآمد و هم اکنون در حال اطفای حریق نهایی جنگل های کیاسر هستند.
اطفای آتش در جنگل های کلاردشتحسینعلی محمدی سرپرست اداره کل مدیریت بحران مازندران نیز اظهار کرد: آتش سوزی در جنگل های کیاسر بامداد روز یکشنبه با تلاش نیروهای امدادی مهار شد و از زمان روشن شدن هوا نیز بالگرد برای آب پاشی در محدوده دچار حریق به پرواز درآمد.
وی افزود: نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی و سایر نیروهای امدادی یکشنبه شب با ایجاد آتش ب ر و محاصره آتش توانستند با وجود صعب العبور بودن منطقه و شیب زیاد عرصه موفق به مهار کامل آتش شوند.
سرپرست اداره کل مدیریت بحران مازندران تصریح کرد: اما با توجه به پوشیده بودن سطح زمین از برگ های خشک انباشت شده و وزش باد، این احتمال وجود داشت که دوباره آتش شعله ور شود. به همین دلیل بالگرد امدادی استان برای اطفا کامل آتش به پرواز درآمد.
محمدی گفت: بالگرد امدادی پس از انجام عملیات اطفای آتش در جنگل های کلاردشت بلافاصله به سمت کیاسر پرواز کرد، اما تاریکی هوا اجازه انجام عملیات آب گیری و آب پاشی را نمی داد؛ به همین دلیل عملیات امداد هوایی به صبح روز دوشنبه موکول شد و بالگرد پس از آبگیری از دریاچه الندان آب پاشی در منطقه دچار آتش سوزی را انجام داد.
علت آتش سوزی در کلاردشتبه گفته ملکی، سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر علت آتش سوزی در کلاردشت این بود که عده ای از بومیان و دامداران برای گرفتن عسل از داخل درختان و برای دور کردن زنبور عسل اقدام به برپایی آتش و دود کردند که آتش به درختان سرایت کرد و نتوانستند آن را مهار کنند.
به گزارش ایمنا، علت دقیق آتش سوزی در کیاسر هنوز اعلام نشده اما گمان می رود که علت، انسانی بوده باشد. اگرچه در مهار آتش سوزی تجهیزات، نیروی انسانی مؤثر است اما هیچ چیز جای مدیریت صحیح را نمی گیرد و این عملکرد و واکنش درست است که در هر حادثه ای موجب موفقیت عملیات می شود. از طرفی هم استانی ها و مسافران هم باید از روشن کردن آتش در کنار مزارع، جنگل ها و مراتع جدا خودداری کنند و قبل از ترک محل از خاموش شدن کامل آتش اطمینان حاصل کنند.