مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خبر داد ...
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی با بیان این که جزو استان هایی هستیم که فرقه های بسیاری در آن فعالیت دارند، اظهار کرد: در این رابطه فعالیت های اقناعی و روشنگری را آغاز کرده ایم.
حجت الاسلام سید محمود حسینی، یکشنبه 11 دیماه، در نشست خبری با تاکید بر این که هر چند جزو استان های تلفیقی نیستیم و تعداد اهل سنت در استان کمتر از ۶۰ هزار نفر است، اما از لحاظ فرقه ای، شرایط استان به مراتب پیچیده تر از استان های تلفیقی است، گفت: برخی فرقه ها مثل عرفان حلقه فعالیت بیشتری در سطح استان دارند و می توان گفت بعد از تهران، آذربایجان شرقی به ویژه تبریز، بیشترین درگیری را با این مسئله دارد.
به گزارش ایسنا، وی با تاکید بر این که در رابطه با بهائیت جزو استان های پنج الی ششم هستیم، افزود: مسیحیت تبشیری نیز مدتی است در سطح کشور به ویژه در استان فعال بوده و با توجه به همجواری با کشور آذربایجان و دوره هایی که در آنجا برگزار می شود، بیشتر مورد حمایت قرار دارد و این فرقه با مهربانی و نمایش حسن نیت به میان افراد نفوذ کرده و در خاتمه انجیلی هدیه داد و نهایتا افکار و اعتقاداتشان را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی با بیان این که تاکنون با قضیه فرقه ها صرفا برخورد قهری انجام شده بود که ما در این امر مداخله نداریم، اما با پاسخگویی و روشنگری به قضیه ورود کرده ایم، یادآور شد: اخیرا کلینیک معنوی واقع در خیابان دو کمال تبریز را افتتاح کردیم که کار آن صرفا پاسخگویی به سوالات مبتلایان و کمک به آن هاست تا در فضایی واقع بینانه و روشنگرانه و به دور از قضایای امنیتی به شبهاتشان پاسخ داده شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان با تاکید بر این که مسیحیت تبشیری غالبا روی زخم های ما و مشکلات جامعه دست گذاشته است، خاطرنشان کرد: این گروه به عنوان مثال در برخی روستاها ورود کرده و اکثریت جمعیت را به سمت مسیحیت تبشیری ترغیب می کنند که در قدم اول با کمک اقتصادی و محبت ورود کرده و سپس افکار و اعتقاداتشان را مورد هدف قرار می دهند و در جریان اغتشاشات اخیر هم گاه دعوت به حضور کردند.
وی با اشاره به این که مبلغان مسیحیت تبشیری، تحت عنوان شبان اطلاق می شود که آموزش دیده بوده و پله پله جلو می روند، خاطرنشان کرد: در این رابطه بحث اقناع ورود کرده ایم و با بیش از ۶۰ نفر از گرایندگان به فرقه که ۹ نفرشان شبان بودند، جلسه ای برگزار کردیم و اکثریت آنان قانع شده و اعلان بازگشت دادند؛ در این رابطه تلاش می کنیم مبتلایان را در محیطی به دور از برخورد قهری، اقناع کرده و بدون این که مشکل امنیتی برای فرد مبتلا پیش آید، مشکلات وی را برطرف کنیم.
وی با تاکید بر این که اهل حق نیز در استان وجود داشته، اما معتقدم اهل حقی که در استان زندگی می کنند، بهترین نوع اهل حق در سطح کشور و دنیا بوده و کاملا متفاوت اند، افزود: اهل حقی که در استان ما زندگی می کنند بر عقاید مذهب برحق شیعه معتقد بوده و صرفا نامشان اهل حق است و فقط گاه تعدادی از این گروه استفاده کرده و نفرات را جدا می کنند.
حسینی با تاکید بر این که برای هر موضوع و فرقه ای، استاد متخصص داشته و طی همکاری با دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش، معلمان را با افکار این فرقه آشنا می کنیم تا بتوانند بازخورد بهتری دریافت کنند، خاطرنشان کرد: بانک اطلاعاتی اساتید فرقه ها نیز جمع آوری شده و شناسایی شدند تا متناسب با آن، اساتیدی در راستای پاسخگویی و روشنگری تربیت شوند؛ اقدامات امنیتی در جای خود اما سعی کردیم در کلینیک معنوی این موضوع را از مباحث امنیتی جدا کنیم تا مبتلایان به راحتی بتوانند اعلام شبهه کرده و مشکلشان رفع شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش، با تاکید بر این که بیشترین فعالیت های اداره کل تبلیغات اسلامی استان بر روی مباحث مذهبی و فرهنگی متمرکز است، افزود: البته در حوزه مسائل اجتماعی نیز به ویژه در چند سال اخیر فعالیت های زیادی از طریق تشکل ها انجام شده است.
وی با تاکید بر این که اداره کل تبلیغات اسلامی استان تنها با روحانیت و هیئات مذهبی طرف نبوده و دامنه ی فعالیت هایش گسترده تر و فعال تر است، ادامه داد: با ایجاد بنیاد هدایت در سطح کشور، شبکه امامت تشکیل یافته و روحانیون در مناطق مختلف استان در قالب این شبکه فعالیت های تبلیغی-فرهنگی انجام می دهند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان با بیان این که با مدیریت اداره کل، امام روستا و امام محله در مساجد محوری استان حضور داشته و فعالیت های فرهنگی و اجتماعی اعم از رسیدگی به مشکلات محله، نیازمندی محله، مسایل فرهنگی، معیشتی و.. . انجام می دهند که شاید بتوان گفت این طرح برگرفته از فرمایش حاج قاسم باشد که تاکید داشتند امام جماعت تنها امام مسجد نبوده، بلکه نسبت به محله ، وظایفی دارد که مصداق آن را در بحران کرونا و طرح های مواسات و همدلی دیدیم.
وی با اشاره به اثرگذاری طرح امام محله و نتایج حضور روحانیون در محلات، تاکید کرد: بیش از ۱۷ میلیارد تومان به واسطه یکی از ائمه محله در حاشیه شهر تبریز، طی دو سال گذشته در امور خیریه و اجتماعی محله صرف شده است که شامل رسیدگی به مشکلات خانواده ها، مباحث معیشتی، جهیزیه و... بوده و نشانگر موفقیت و ضرورت طرح است.
وی با بیان این که روحانیون در سکونتگاه های غیررسمی نیز ورود کرده و در حوزه اجتماعی و فرهنگی در راستای حل مشکلات گام برمی دارند، اضافه کرد: ۱۷ پایگاه اجتماعی در محلات تبریز فعال بوده و در سایر شهرستان ها نیز چنین پایگاه هایی فعالیت دارند که به دلیل نیازمندی برخی مناطق، خواستار افزایش تعداد پایگاه ها شده ایم.
حسینی با تاکید بر این که حداقل حمایت را از امام محله و روستا داریم، خاطرنشان کرد: در مناسبت های مختلف ملی و مذهبی مبلغان را به نقاط مختلف استان و همچنین کارخانجات و مدارس اعزام می کنیم که این امر به صورت مردمی حمایت می شود، چراکه ما در این رابطه فقط وظیفه ساماندهی و اعزام داریم.
وی با اشاره به این که ۸۰ روحانی مستقر در روستاها و حدود ۴۰ نفر به عنوان امام محله و پایگاه های اجتماعی حضور دارند، اظهار کرد: برای هیچ کدام از مبلغان اعزامی هزینه ای پرداخت نمی شود و صرفا برای ۱۲۰ امام روستا و محله مبلغ ناچیزی در حد هزینه ایاب و ذهاب و سایر امورات داده می شود، چراکه در محل مستقر هستند. باید در روستاهای بالای ۲۰۰ خانوار روحانی مستقر داشته باشیم، اما میزان اعتبارات اداره کل بسیار پایین بوده و چنین امکانی نداریم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی، با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی در راستای توانمند سازی روحانیون در قالب طرح امین، خاطرنشان کرد: در این دوره ها، شیوه های رفتار موثر با نوجوان و شناخت خصوصیات این قشر تبیین می شود.
وی با بیان این که در سطح استان ۶۰۰۰ معمم در حوزه فعالیت دینی و تبلیغی فعالیت دارند، اضافه کرد: در مناسبت هایی مثل ماه محرم نیز حدود ۵۰۰۰ مبلغ به سطح استان اعزام می شود، اما در سایر مناسبت ها این رقم پایین تر است.
وی با تاکید بر این که در مدارس نیز گفتمان های دینی برگزار کرده و متناسب با هر موضوع، متخصص مربوطه را اعزام می کنیم، یادآور شد: شش باب دبیرستان علوم و معارف اسلامی در سطح استان فعالیت دارد که دو مورد آن در تبریز مستقر بوده و مابقی در شهرستان ها فعالیت دارد.
حسینی با بیان این که تشکل های دینی از اصلی ترین مجموعه های اداره کل تبلیغات اسلامی استان است، خاطرنشان کرد: ۶۰۰۰ هیئت دینی در سطح استان فعال بوده که ۲۰۰۰ مورد آن در تبریز است؛ همچنین ۲۰۰۰ دسته عزاداری شاه حسین گویان در سطح استان داریم که صرفا در ایام محرم فعالیت داشته و ظرفیت بسیار خوبی است که تلاش می کنیم ساماندهی شوند.
وی با بیان این که ۲۰۰۰ انجمن اسلامی در سطح استان فعالیت دارد که در ادارات، کارخانجات اصناف و... مستقر هستند، افزود: ۱۰۰ کانون فرهنگی تبلیغی نیز به صورت مردمی در استان دایر است که گاه بیش از یک اداره و حتی اداره کل فعالیت دارند.
وی با اشاره به این که بیش از ۶۷۰۰ مداح شناسنامه دار در سطح استان فعالیت دارند، اظهار کرد: بیش از ۳۰۰۰ بانوی مبلغ نیز در سطح استان داریم که دارای تحصیلات حوزوی هستند، این آمار جدا از خانم جلسه ای های سنتی است؛ همچنین حدود ۶۵۰ تشکل قرآنی در استان فعال بوده که شامل ۸۵ موسسه قرآنی و ۵۷۰ خانه قرآنی است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان با بیان این که طی تفاهم نامه ای با نیروهای مسلح اجرای طرح آموزش یار را در برنامه داریم و دوره های توانمندسازی برای نفرات معرفی شده برگزار می کنیم، ادامه داد: در رابطه با ساماندهی فعالیت های قرآنی نیز اقدامات خوبی انجام شده و مجمع اساتید و پیشکسوتان قرآنی استان به طور مرتب برگزار شده و مسائل قرانی استان در آن مطرح می شود.
وی با بیان این که هر سال آزمون تخصصی حفظ با اعطای مدرک نیز برگزار می شود که طی آن مدرک حفظ تا مقطع دکتری در حوزه علوم قرآنی برای فرد صادر می شود، افزود: طی کردن این مراحل بسیار سخت بوده و تاکنون تنها آقای رسول آزمایش موفق به دریافت مدرک دکتری در سطح استان شده و بیش از ۴۰ نفر نیز موفق به دریافت مدرک فوق لیسانس شده اند.
وی با تاکید بر این که در رابطه با نهضت پیشرفت بانوان نیز فعالیت های بسیاری داریم که در قالب آن نفرات توانمند جذب می شود، ادامه داد: طرح دختران حاج قاسم نیز روند خوبی دارد و اکنون این طرح در ۱۷ شهرستان تشکیل یافته و همچنین طرح رفیقانه گروه های دوستی نیز در برنامه قرار دارد.
حسینی با بیان این که ۴۰۰۰ دانش آموز از سراسر کشور برای جشنواره برهان اثر فرستاده بودند، گفت: پویش های مختلفی اجرا کرده و در فضای مجازی نیز کانال هایی بسیاری داریم که نسبت به تبلیغات دینی اقدام می کنیم و تلاش داریم در مسائل اجتماعی ورود موفقی داشته باشیم، چراکه در این رابطه تصدی گری نکرده و فقط تشکل ها و گروه های مردمی را راهبری می کنیم.
وی در ادامه با بیان این که احداث پروژه مجتمع فرهنگی-تبلیغی نیز در دستور کار قرار دارد که مراحل اولیه آن طی شده و درصورت جذب اعتبار، در قالب پنج طبقه احداث خواهد شد، افزود: سازمان تبلیغات اسلامی از بدو تاسیس و طی چند مرحله نسبت به مقتضیات زمان در وظایف خود بازنگری کرده و در حوزه های مربوطه عملکرد قابل دفاعی داشته است.
انتهای پیام