به گزارش خبرنگار ایمنا، محمدحسن اسدی صبح امروز _دوشنبه بیست وششم تیرماه_ در آیین اجرایی دهمین گام جهش عمرانی کلان شهر شیراز، کلنگ زنی، آغاز بازسازی، ساماندهی و ایمن سازی ۱۸ کیلومتر از کمربندی شهر اظهار کرد: شورای اسلامی شهر شیراز در دور ششم از سال گذشته جهش عمرانی را تعریف کرد و امروز به دهمین مرحله رسید.
وی افزود: همزمان با تعریف جهش عمرانی، جهش آسفالت نیز تعریف شد تا ظرف دو سال همه معابر و کوچه های خاکی سطح شهر آسفالت شود.
شهردار شیراز با بیان اینکه این دو جهش مهم منجر به امیدآفرینی شهروندان شهر شیراز می شود، خاطرنشان کرد: امروز در دهمین جهش عمرانی کلان شهر شیراز شاهد افتتاح، آغاز عملیات اجرایی و کلنگ زنی ۲۶ پروژه در مناطق ۶،۹،۱۰ و دو سازمان آرامستان ها، سازمان سرمایه گذاری و معاونت حمل ونقل و ترافیک هستیم.
اسدی در آئین کلنگ زنی ایمن سازی محور کمربندی با اشاره به وضعیت نابه سامان این محور و تداخلی که وجود دارد، تصریح کرد: این مسیر دارای آسفالت، ایمنی مطلوب و ورودی و خروجی مناسبی نیست. ساماندهی این محور جزو وظایف ذاتی شهرداری نیست، اما بنا به دغدغه مدیریت شهری، تکلیف و تصویب شورای اسلامی شهر و نظر استاندار فارس، شهرداری شیراز مکلف به ساماندهی این محور در قالب یک مقطع ۱۸ کیلومتری شد.
وی ادامه داد: ساماندهی سایر نقاط مسیر ۴۲ کیلومتری کمربندی بر عهده اداره کل راهداری است و مقرر شد اجرای دو تقاطع از سوی وزارت راه انجام شود که در این خصوص مدیرکل راه و شهرسازی استان این موضوع را تقبل کرد، با پیگیری صورت گرفته آگهی مناقصه برگزار شده، اما شرکت کننده نداشته است.
شهردار شیراز در این آیین تاکید کرد: این موضوع مطالبه مدیریت شهری و مردم است و باید هرچه سریع تر این دو قطعه که در تعهدات این اداره کل است، انجام شود.
اسدی ضمن قدردانی از مطالبه اهالی رسانه، ادامه داد: با گذشت بیش از ۱۰۰ سال از تأسیس شهرداری، شهرداری شیراز تا امروز در هیچ دوره ای از نظر تعداد، حجم و مبلغ شاهد اجرای این تعداد پروژه نبوده است.
وی با اشاره به اجرای عملیات عمرانی دو پروژه تعریض پل سلمان فارسی و لوله گذاری در بلوار دروازه و ترافیک ایجاد شده در این محورها از شهروندان شهر شیراز عذرخواهی کرد و صبوری و همراهی شهروندان را در طی اجرای این پروژه خواستار شد.
افزایش ۳۰۰ درصدی بودجه در دوره ششم شورای اسلامی شهر و راه اندازی شیفت شب به منظور اجرای هرچه سریع تر پروژه ها از دیگر موضوعات مورد اشاره شهردار شیراز بود.
گلایه رئیس شورای اسلامی شهر شیراز از عملکرد وزارت راه در اجرای طرح ساماندهی کمربندیدر ادامه این مراسم مهدی طاهری، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز ضمن گلایه مندی خود از عملکرد وزارت راه و شهرسازی، تاکید کرد: شنیده ها حاکی از سفر وزیر راه به شیراز است، اما در محاسبات وزارت راه علی الحساب استان فارس و شهر شیراز وجود خارجی ندارند.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد کمربندی شمال شرق شیراز را شهرداری بسازد و کمربندی جنوبی را هم شهرداری تکمیل کند، وزارت راه باید تکلیف خود و کلان شهر شیراز را روشن کند و با صراحت مسئولیت خود را برای شهروندان شیراز اعلام کند.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اینکه با عبارات تعارف آمیز در صورت جلسات چند ده ساله کار مردم شیراز حل نمی شود، اظهار کرد: زمانی که می شنویم شهر اصفهان در حال تکمیل رینگ چهارم کمربندی است، شیراز حتی یک کمربندی ندارد و اقدامات لازم برای آن انجام نمی شود.
طاهری با بیان اینکه بعید می دانم وزارت راه تقبل خود برای اجرای دو تقاطع عملی کند، گفت: در نهایت این موضوع به شهرداری تحمیل می شود و ما مجبوریم از پول مردم شهر این اقدام را انجام دهیم، اما نباید فراموش کرد که این محور تنها یک گذر شهری نیست و چیزی بالاتر و عزیزتر از جان شهروندان وجود ندارد و نباید با آن شوخی کرد.
وی با بیان اینکه دو تقاطعی که توسط شهرداری شیراز در حال اجرا است لحاظ طول و رمپ در کشور بی نظیر است، تصریح کرد: موضوع برگزاری مناقصه از سوی وزارت راه و شهرسازی و شرکت نکردن پیمانکار برای اجرای دو تقاطع شهر باید مورد بررسی قرار گیرد، حضور نداشتن پیمانکاران برای شرکت در مناقصه به این دلیل است که دولت بودجه ندارد. این اقدام درستی نیست که کار مردم زمین بماند و دولت باید به آن بودجه اختصاص بدهد.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز به شهردار شیراز پیشنهاد داد تا در کنار اجرای این پروژه اصلاح فضای سبز مسیر کمربندی را در دستور کار قرار دهد، چراکه منظر و فضای سبز کمربندی کم اهمیت تر از ساماندهی بخش عمرانی آن نیست.
سال جاری، سال وقوع اتفاقات بزرگ در حوزه حمل ونقل و ترافیک استهادی شهدوست شیرازی، معاون حمل ونقل و ترافیک شهرداری شیراز نیز در این مراسم با اشاره به سه عامل اصلی تصادف در کمربندی شیراز خاطرنشان کرد: توجه نکردن به جلو، تجاوز از سرعت و توانایی کنترل خودرو در اثر سرعت غیرمطمئن از جمله این عوامل است.
وی با اشاره به بعضی اقدامات اجرایی در این محور، افزود: در محور کمربندی دو هزار تابلوی راهنمایی و رانندگی، یک هزار مترمربع تابلو راهنمای مسیر، هشت سامانه پایش تصویری و ثبت تخلف سرعت و ۱۵ سامانه نظارت تصویری نصب خواهد شد.
معاون حمل ونقل و ترافیک شهرداری شیراز با تاکید بر اینکه ۱۹ نقطه اتصال به کمربندی توسط مناطق ۴، ۵ و ۹ شهرداری اصلاح خواهد شد، افزود: مجموعه اقداماتی که توسط حوزه معاونت حمل ونقل و ترافیک شهرداری در حال انجام است، ۱۰۰ میلیارد تومان است.
شهدوست شیرازی با بیان اینکه سال جاری سال وقوع اتفاقات بزرگ در این حوزه است، تصریح کرد: خرید بیش از ۵۰۰ دستگاه اتوبوس و ۷۵ میدل باس، ۴۵ ون و اجرای خط بی آرتی شمال غرب کلان شهر شیراز، هوشمندسازی پارکینگ ها و برای نخستین بار در شهر شیراز مجهز شدن ۲۰ تقاطع به سامانه تصویری ناظر تقاطع، اجرای سه پروژه هوشمندسازی LEZ و طرح زوج و فرد و طرح کنترل تردد خودروهای حمل بار از اقدامات حوزه حمل ونقل و ترافیک است که تا پایان سال جاری در سطح شهر اجرایی خواهد شد.
در پایان این آیین محمد امین، معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز با بیان اینکه در دهمین گام جهش عمرانی کلان شهر شیراز پروژه های حوزه معاونت فنی و عمرانی در قالب بهره برداری از فاز یک مجتمع گردشگری کوهستان دراک است، اظهار کرد: این مجتمع تفریحی اقامتی کوهستان با همکاری سازمان سرمایه گذاری شهرداری شیراز و با اعتبار یک هزار میلیارد ریال اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: در این مجتمع اقامتی ۳۲ واحدی فضاهایی برای گردش، کافی شاپ و دسترسی به یک مسیر یک و نیم کیلومتری پیاده روی در ارتفاعات تعبیه شده است.
معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز با اشاره به اینکه عملیات ساماندهی و بهسازی کمربندی جنوب شیراز با همکاری معاونت حمل ونقل و ترافیک آغاز شده است، گفت: این اقدام در قالب دو برنامه کوتاه مدت و بلندمدت انجام می شود.
امین تصریح کرد: یکی از مشکلات کمربندی آسفالت آن است که اصلاح آسفالت و خط کشی در اجرای خطوط ترافیکی انجام می شود و با توجه به اینکه کمربندی شهر شیراز امروز ایمنی ندارد، این موضوع موجب بروز تصادف های متعدد در این محور می شود که در راستای رفع این مشکلات اصلاح روشنایی معبر، اصلاح اجرای محدود کننده های طولی و ساماندهی دوربرگردان ها از اقدامات در دستور کار است.
وی اضافه کرد: در محور کمربندی طرح های کوتاه مدت در قالب اقدامات شش گانه انجام می شود و مقر شده است تا کمربندی به یک شریان شهری مشخص تبدیل شود که این اقدام در حوزه برنامه بلند مدت شهرداری لحاظ شده است.
معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز تاکید کرد: اجرای شش هزار تن عملیات آسفالت معابر، اصلاح ورودی ها و سرعت بخشی به اجرای تقاطع های غیرهمسطح در محور کمربندی از دیگر اقدامات در دستور کار است.
به گزارش ایمنا، دهمین جهش عمرانی کلان شهر شیراز با افتتاح و کلنگ زنی ۲۶ پروژه عمرانی، خدماتی و گردشگری با اعتباری ۱۰ هزار میلیارد ریال است که این پروژه ها در حوزه های مختلف بوستان، مجتمع گردشگری، تفریحی و اقامتی، حمل ونقل ریلی، لوله گذاری آب های سطحی، زیرسازی و بهسازی آسفالت، احداث بلوار و پیاده روسازی و احداث پیاده راه است.
با توجه به اینکه این پروژه ها در زیرمجموعه های مختلف معاونت های شهرداری است پروژه های معاونت فنی و عمرانی، معاونت حمل ونقل ترافیک، احداث قبور عمومی با اعتبار ۲۵ میلیارد ریال و احداث فضای سبز با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال است که یکی از این پروژه ها آغاز بازسازی، ساماندهی و ایمن سازی ۱۸ کیلومتر از کمربندی شیراز است و بر اساس توافق نامه بین شهرداری شیراز و شورای اسلامی شهر، استانداری فارس، اداره کل راه و شهرسازی، اداره کل حمل ونقل جاده ای، فرمانداری، شورای ترافیک استان، نگهداری و ایمن سازی مقاطع در خارج از محدوده کلان شهر شیراز بر عهده اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای فارس است.
هدف از اجرای این پروژه ساماندهی کمربندی شیراز بخشی از بزرگراه امام خمینی ره که در محدوده کلان شهر شیراز واقع است، در راستای کاهش تصادف و ایمن سازی است که اقدامات در دستور کار شهرداری ترمیم و بهسازی رویه های آسفالتی اصلاح خط کشی های طولی و عرضی، محدود کردن بعضی دسترسی ها، اجرا و تکمیل روشنایی ها، اصلاح ورودی و خروجی شهرک ها، ساماندهی کنارگذر جنوب غربی کلان شهر شیراز، مدیریت و اصلاح هندسی دسترسی های کمربندی، اجرای تابلوهای راهنمایی و رانندگی، نصب و راه اندازی هشت سامانه ثبت تخلف رانندگی و ۱۵ سامانه نظارت تصویری است.