به گزارش خبرنگار ایمنا، اربعین عزای سالار شهیدان فرارسیده و دل های همه ایرانیان در بین الحرمین و مجاور بارگاه سیدالشهدا ع پرواز می کند. میلیون ها ایرانی سعادت این حضور را حس کرده اند؛ آن ها که رفته اند و تازه به وطن رسیده اند و آن ها که بازمانده اند اما تمام اجزای وجودشان همان حال و هوا را طلب می کند.
امسال هم در شهر قم مانند دیگر سال های پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی برقرار است و کسانی که از حرکت پرشور اربعینی عقب مانده اند با طی کردن مسیر هفت کیلومتری بلوار پیامبر اعظم ص در میان حرم بانوی کرامت و مسجد جمکران نام خود را در خیل عزاداران اربعینی ثبت می کنند.
در مسیر هفت کیلومتری میان حرم مطهر فاطمه معصومه س و مسجد مقدس جمکران که حرکت می کنی، خواه ناخواه حال و هوای ملکوتی بانوی کرامت را با خود به مسیر میعاد منتظران می کشانی. چشمانت به گنبد فیروزه ای مسجد جمکران است و مسیرت را نور طلایی بارگاه فاطمه معصومه س روشن ساخته است. قمی ها چند سالی است که این مسیر را به میعادگاه جاماندگان راهپیمایی مشتاقان حسین ع تبدیل کرده و رنگ و بوی کربلا به آن داده اند.
شهر قم در روزهای منتهی به اربعین حسینی و تا یک هفته پس ازآن میزبان خیل عظیمی از زائران و عاشقان کربلاست که پیش از مشرف شدن به سرزمین نور یا پس ازآن به زیارت فاطمه معصومه ص می آیند.
از روزهای پیش از اربعین حسینی سه موکب مردمی در مسجد مقدس جمکران، امامزاده جمال و خیابان امیرکبیر برپاشده که موکب سوم با نام سیدالشهدا ع به زائرین کشورهای شرقی سرزمینمان که قم را به عنوان مقصد میانی انتخاب می کنند، اختصاص یافته است.
در هر سه موکب خیل عظیمی از عاشقان امام حسین ع و یاران باوفایش در این روزها ساکن هستند و گروه های مردمی با همکاری مدیریت شهری به ارائه خدمت می پردازند.
در مسیر هفت کیلومتری راهپیمایی جاماندگان نیز مدیریت شهری به همراه موکب های مردمی تمام توان خود را برای خدمت رسانی شایسته به عزاداران سیدالشهدا ع به کاربرده است.
برای خدمت رسانی بهتر تقسیم کاری میان مناطق شهرداری قم صورت گرفته است. هر منطقه از شهرداری قم در بخشی از مسیر به خدمت رسانی می پردازد. تمام مسیر با بیرق ها و پرچم های عزا پوشانده شده و اطلاع رسانی سه زبانه نیز در دستور کار قرار گرفته است.
مهدی اصفهانیان مقدم، با اشاره به اینکه نیروهای خدماتی شهرداری از آغاز روز سه شنبه تا پایان روز چهارشنبه در آماده باش هستند گفت: ۴۰۰ نیروی خدماتی در مسیر راهنمایی هفت کیلومتری به ایفای نقش می پردازند.
وی به حمل ونقل شبانه روزی نیز اشاره کرد و افزود: ناوگان اتوبوس رانی و تاکسیرانی شهروندان را از سطح مناطق به بلوار پیامبر اعظم ص منتقل می کنند و ۲۰۰ دستگاه اتوبوس و ۴۰۰ دستگاه تاکسی به صورت شبانه روزی در تمام مسیرها تردد خواهند کرد.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم گفت: ۸۰ دستگاه اتوبوس به صورت ویژه در مسیر بلوار پیامبر اعظم ص نیز تردد خواهند کرد که پس از پایان مراسم از میدان آل یاسین به سمت حرم مطهر در خدمت زائران و عزاداران هستند.
این در حالی است که در روزهای گذشته ۵۰ دستگاه اتوبوس و ۱۵ دستگاه ون برای خدمت رسانی به مرز مهران رفته و تا ۱۰ روز پس از اربعین حسینی نیز به ایفای نقش برای جابه جایی زائران خواهند پرداخت.
جانشین شهردار قم در ستاد تسهیلات زائران تأکید کرد: در سطح مناطق ۱۴۰۰ چشمه سرویس بهداشتی و در بلوار پیامبر اعظم ص ۸۰ چشمه سرویس بهداشتی با نیروی خدماتی ۲۴ ساعته فعال است.
آمارهای حاکی از این است که تا روز دوشنبه هفته جاری بیش از ۵۰ هزار نفر در بوستان های سطح شهر قم و بیش از ۳۰۰ هزار نفر در موکب ها اسکان داده شده اند.
شهردار قم نیز در بازدید خود از موکب های مردمی ایام اربعین حسینی، خدمت مناسب به زائران اربعینی و ایجاد تسهیلگری در خدمات رسانی را از وظایف قرارگاه مردمی اربعین و شهرداری دانست و گفت: بخش های مختلف شهرداری در این راستا در آمادگی کامل هستند.
سید مرتضی سقائیان نژاد در حاشیه بازدید از قرارگاه مردمی اربعین استان در امامزاده جمال الدین ع در گفت وگو با خبرنگاران، با اشاره به اهمیت معرفت در راهپیمایی اربعین اظهار داشت: به تأسی از زینب کبری، این اقدام حسنه هرسال پرشورتر از گذشته و پرحرارت تر برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه اربعین سبب وحدت کلمه و نزدیکی قلوب برای مقابله قوی تر با استکبار است، یادآور شد: اربعین کنگره ای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و مردمی است که همواره سبب خیر خواهد شد.
آن طور که مهدی قربانی کرم، مسئول کمیته مردمی ستاد اربعین استان قم می گوید خدمت رسانی به زائران اربعین در ۳۰ نقطه از استان قم در جریان است.
وی با تأکید بر اینکه هم اکنون ۵۰ مسجد و حسینیه درخواست همکاری و خدمات رسانی داشته که قرارگاه به علت معذوریت ها و محدودیت ها امکان فعالیت در آن ها را ندارد، مطرح کرد: در شبانه روز ظرفیت اسکان و پذیرایی از ۱۵ هزار نفر در قم وجود دارد.
به گفته مسئول کمیته مردمی ستاد اربعین استان قم، از زمانی که این ستاد در سال ۱۳۹۵ تشکیل شده دو دستگاه سپاه استان قم و شهرداری قم همکاری بی وقفه ای در امر تکریم زائران اربعین حسینی داشته اند.
پیاده روی هفت کیلومتری جاماندگان اربعین در بلوار معنوی پیامبر اعظم ص تا چهارشنبه شب ادامه دارد و پیش بینی برای خیل حضور مشتاقان پس از اتمام زیارت اربعین در حرم مطهر بانوی کرامت در بعد از ظهر چهارشنبه است. امسال حضور نسل جوان و نوجوان در این پیاده روی چشمگیر است و مردم بیرق های سرخی با شعارهای قرآنی با خود حمل می کنند.
این پیاده روی هرچند هیچ گاه جایگزین مسیر بهشتی نجف تا کربلا نمی شود اما وسیله ای برای آرامش قلوب جاماندگان و تکریم اربعین حسینی است.