افزایش ۱۳۰ هزار نفری جمعیت دانش آموزان فنی و حرفه ای

معاون وزیر آموزش و پرورش: ...

مهدی کاظمی در گفت وگو با خبرنگار ایمنا در قزوین با اشاره به نقش مهم کلاس های درس در تعالی آموزشی اظهار کرد: متأسفانه برخی مدیران مدارس ما از کلاس درس فارغ شدند و تمرکزی بر کلاس درس ندارند و به همین خاطر نقش کلیدی معلمان در ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیندهای یاددهی و یادگیری اجتناب ناپذیر است و باید در این حوزه تمرکز ویژه ای داشته باشیم.

وی با بیان اینکه جشنواره الگوهای برتر تدریس نقش جریان سازی و گفتمان سازی در جامعه معلمان را دارد، خواستار برگزاری جشنواره الگوهای برتر تدریس در سطح شهرستان ها شد و افزود: این گونه نباشد که یک معلم توانمند را در این جشنواره شرکت دهیم، بلکه باید برنامه ریزی شود تا همه معلمان فعال شوند که این موضوع نظارت بر تدریس را افزایش خواهد داد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه توانمندسازی نیروی انسانی را در بخش مدیران و معلمان دنبال می کنیم، افزود: توانمندسازی مدیران زمینه تحول در مدرسه و به حرکت درآمدن معلمان را مهیا می کند و ارتقای کیفیت تدریس معلمان هم لزوما متوقف به برگزاری جشنواره ها نیست.

کاظمی ادامه داد: مدیر توانمند از تدریس عادی معلمان خود نمی گذرد و معلم هم می داند نمی تواند مانند قدیم به روش سخنرانی تدریس کند و باید از روش های خلاق و نوین تدریس با بهره گیری از فن آوری های آموزشی بتواند استفاده کند.

وی ارتقای میانگین نمرات را یکی از مطالبات دیگر خود از جامعه فرهنگیان دانست و گفت: تاکنون سلطه کنکور و آزمون تستی بستر تدریس را متفاوت می کرد، ولی با توجه به تأثیر ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی باید میانگین نمرات امتحانات نهایی را ارتقا دهیم.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: باید تحلیل های دقیقی از نحوه تدریس نه تنها به صورت درس به درس بلکه به صورت سوال به سوال داشته باشیم و در تحلیل سوال به سوال به این نتیجه می رسیم که کدام مباحث درس داده نشده یا پیچیده درس داده شده است و این نکات باید تحلیل شده و اقدامات مداخله ای در این بخش صورت پذیرد.

کاظمی با اشاره به لزوم توسعه متوازن سطح آموزش در دوره متوسطه دوم ادامه داد: در این دوره باید سهم افزایش رشته ریاضی فیزیک و کاهش سهم انسانی و تجربی باشیم و با این حال معدل نمرات در رشته ریاضی فیزیک بسیار پایین است.

وی از افزایش جمعیت دانش آموزان شاخه کار و دانش در کل کشور خبر داد و گفت: تعداد دانش آموزان ما در شاخه کار و دانش و فنی و حرفه ای ۴.۵ درصد افزایش یافت و جمعی دانش آموزان فنی و حرفه ای به بیش از یک میلیون و ۱۷۰ هزار نفر رسیده که نسبت به سال تحصیلی قبل رشد ۱۳۰ هزار نفری داشته است. در ضمن سطح آموزش در محیط واقعی کار از طریق شهرک های صنعتی و کارخانجات ارتقا یابد.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به خلأ شدید نیروی انسانی ماهر در بازار کار و شرکت های صنعتی افزود: در برخی از شرکت های صنعتی می بینید که آگهی استخدام هستند و وقتی در جایی مدام آگهی می زنند، یعنی نیروی انسانی نیست و باید کاری کنیم، هر کس بعد از فارغ التحصیلی از رشته فنی و حرفه ای جذب کارخانه ها شود.

کاظمی با بیان اینکه در ۵ سال آینده حداقل یک میلیون نفر به جمعیت دانش آموزی در دوره متوسطه اضافه خواهد شد، گفت: این کار مستلزم برنامه ریزی و پیش بینی امکانات، تجهیزات و فضا است و در بخش مهارتی تهیه این تجهیزات طبیعتا پرهزینه است و در ۲ ماه اخیر ۳۶۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده که کل این عدد چیزی نیست.

وی ادامه داد: این بودجه شاید نتواند یک هزار هنرستان را هم پوشش دهد، در حالی که بیش از ۷ هزار و ۳۰۰ باب هنرستان داریم و کارگاه های ما در دوره متوسطه اول و دوم نیازمند تجهیز است و مشارکت بخش های مختلف به انجام آموزش باکیفیت کمک می کند.

منبع: ایمنا