خورشید شنبه هفته گذشته رگبار تقریباً بی‌وقفه‌ای از شراره‌هایش، از جمله ۹ شراره قدرتمند کلاس M را منتشر کرد.

خورشید

به گزارش همشهری آنلاین، تعدادی از این شعله‌های کلاس M که شعله‌هایی قدرتمند هستند، به همان ناحیه لکه‌های خورشیدی غول‌پیکر معروف به AR۳۳۱۱ نسبت داده شده‌اند که به آرامی به سمت زمین می‌چرخد.

AR۳۳۱۱ با یک لکه خورشیدی عظیم دیگر به نام AR۳۳۱۰ ملحق می‌شود که مسئول شعله عظیم خورشیدی در ۱۶ مه (۲۶ اردیبهشت) بود که باعث خاموشی گسترده رادیویی شد.

شراره‌های خورشیدی زمانی ایجاد می‌شوند که انرژی مغناطیسی در جو خورشید جمع و در یک انفجار شدید، تابش الکترومغناطیسی آزاد می‌شود. آنها بر اساس اندازه به گروه‌های الفبایی دسته‌بندی شده‌اند که کلاس X (X-class) قدرتمندترین آنهاست. سپس شراره‌های کلاس M هستند که ۱۰ برابر کوچک‌تر از شراره‌های کلاس X هستند و بعد از آن، شراره‌های کلاس C، کلاس B و در نهایت شراره‌های کلاس A قرار می‌گیرند که برای داشتن تأثیر قابل‌توجه بر روی زمین، بسیار ضعیف هستند.

در هر کلاس، اعداد از یک تا ۱۰ (و فراتر از آن، برای شراره‌های کلاس X) قدرت نسبی یک شراره را نشان می‌دهند. قوی‌ترین شراره شنبه گذشته، M5.3 بود.

مجموعه‌ای از خاموشی‌های رادیویی موج کوتاه توسط انبوهی از شراره‌ها ایجاد شده‌اند که پالس قوی پرتوهای ایکس و تشعشعات فرابنفش شدید را به سمت زمین می‌فرستند. به وسیله حرکتی با سرعت نور، تشعشعات در کمتر از ۸ دقیقه به زمین می‌رسند و لایه بالایی جو زمین (ترموسفر) را یونیزه می‌کنند و باعث خاموشی امواج کوتاه رادیویی در زمان برخورد می‌شوند.

فعالیت‌های خورشیدی به‌عنوان بخشی از چرخه ۲۵ خورشیدی در حال افزایش است که دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند در سال ۲۰۲۵ به اوج خود می‌رسد.

شراره‌های خورشیدی و دو لکه روی این گوی آتشین را در ویدئوهای زیر ملاحظه فرمایید:

کد خبر 762102

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha