• جمعه / ۲۴ آذر ۱۴۰۲ / ۱۸:۳۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402092417540
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی اصفهان:

طلابودن اشیاء کشف‌شده در شهرستان برخوار قطعی نیست

طلابودن اشیاء کشف‌شده در شهرستان برخوار قطعی نیست

ایسنا/اصفهان در پی انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر کشف گنجینه ارزشمند هخامنشی در یک درگیری مسلحانه که شامل دو ریتون از جنس طلا بوده است، فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان اصفهان گفت: این خبر جدیدی نیست و در طلابودن آن اِنقُلت آورده‌اند.

خبر منتشرشده در فضای مجازی به نقل از دادستان شهرستان برخوار اصفهان، به این شرح بود: «سه تَکوک (ریتون) هخامنشی در شهرستان برخوار در یک درگیری مسلحانه با قاچاقچیان آثار باستانی کشف شد. در این درگیری مسلحانه جراحاتی ایجاد نشد و تمام قاچاقچیان دستگیر شدند. این سه تکوک ارزشمند که دو عدد آن از طلاست مربوط به دوران هخامنشی است، قابل قیمت‌گذاری نیست و به میراث فرهنگی تحویل داده شد و قاچاقچیان به زندان منتقل شدند. یکی از اصیل‌ترین نمادهای قدرت در ایران باستان تکوک یا ریتون یا جام‌های زرین است که به شکل حیوانات مختلف ساخته می‌شدند. هر حیوان نمادی از یک مفهوم بوده و پیشینیان معتقد بودند زمانی که فردی از این ریتون‌ها چیزی می‌نوشد، احساس قدرت حیوان بر او وارد شده و باعث چیرگی و بزرگی او می‌شود».

اما سرهنگ علی بابایی، فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان اصفهان در گفت‌وگو با ایسنا و در توضیح این خبر گفت: این خبر مربوط به خیلی وقت پیش است و هنوز قطعی نشده چون از سوی معاونت میراث فرهنگی به آزمایشگاه استاندارد تحویل داده شد و این آزمایشگاه گفته است که به نظر طلا نمی آید و به نوعی طلابودن این اشیاء را رد کرده است. یکسری گفتند طلا است ولی آزمایشگاه استاندارد گفته باید آزمایش‌های خاص روی آنها انجام شود.

او افزود: یکی از این اشیاء، جام سنگی بوده و دوتا علی الظاهر طلا بوده که در دست آزمایش استاندارد است و هنوز جوابی در این خصوص نداده اند. این خبر مربوط به خیلی وقت پیش است و جدید نیست، مربوط به بیشتر از یکماه پیش است.

سرهنگ بابایی تصریح کرد: ما خودمان خبر این قضیه را کار نکردیم، درواقع روابط عمومی ما این خبر را کار نکرد به این دلیل که در طلا بودن دو شیء، اِنقُلت آوردند و گفتند اینها موادی است خیلی شبیه طلا و یکسری چیزهایی می‌ریزند و در قالب‌هایی درست می‌کنند. هنوز آزمایشگاه استاندارد جواب دقیقی نداده است و برای همین ما خیلی روی آن مانور ندادیم و خبر آن را کار نکردیم. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۴ ۲۲:۵۸

دستگاهاي سنجش عيار طلا كه در اختيار حتي طلا فروسي ها هم. در طي چند ثانيه طلا بودن يا نبوده را اثبات مي كنه يك ماهه چيكار مي كنند؟

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۴ ۲۳:۰۲

سلام من دکتر باستان شناسم از دانشگاه سراسری و در حال حاضر حمالی میکنم.اونا دو تا ریتون فلزی تقلبی ولی اونا سنگی اصل میباشد.

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۵ ۰۰:۰۰

خلاصه‌ تو‌ این‌ وسط‌ میراث‌ فرهنگی‌ به‌ تاراج‌ نرود

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۵ ۱۱:۱۱

سلام از وزیر محترم ارشاد تقاضا دارم جهت تشویق افرادی که در جستجو آثار باستانی زیر خاکی می باشد شرایطی فراهم شود که تشویق به تحویل گنجینه های کشف شده باشند نه آنها را به زندان یا خسارت وارد کنند که از ترس یا نبود کنند یا از کشور خارج کنند آنها را مانند حتی پاداش دهید تا تمایل به تحویل این گنجینه ها باشند

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۵ ۱۵:۵۶

تو همه دنیا هر کی زیر خاکی پیدا کنه مال خودش اما اینجا یارو را میبرن زندان میکنن همه چی این مملکت برعکس

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۶ ۲۰:۴۱

نه عزیز جان هیچ کجای دنیا میراث باستانی کشف شده مال خودشون نیست. هویت یک ملت است. عزیزم . فقط بعضی جاها بخاطر فرهنگ سازی و تشویق مردم یک جایزه خوب درست حسابی به یابنده میدن که اجناس فرهنگ و تمدن کشورشونو یک مشت دزد بی تمدن بی وطن نبره به نام خودش ثبت کنه .

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۳۰ ۱۷:۰۹

اگه به قول خودتون خبر از یکماه پیش بوده و هنوز مشخص نشده که از جنس طلاست یا نه اول اینکه در آزمایشگاهتون رو ببندید