اختتامیه شانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد برگزار شد

برگزیده‌های بخش مستندنگاری، داستان کوتاه و ویراستاری اختتامیه شانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد اعلام شدند.

اختتامیه شانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد که در چهار گروه «داستان بلند و رمان»، «مجموعه داستان کوتاه»، «مستندنگاری» و «نقد ادبی» برگزاری برگزار شد.

بعد از قرائت بیانیه هیئت داوران نوبت به اعلام برگزیده‌های بخش مستندنگاری، داستان کوتاه و ویراستاری رسید.

در بخش مستندنگاری

برگزیده: یک اثر شایسته تقدیر شد، که لوح تقدیر، تندیس و مبلع ۱۰۰ میلیون تومان را از آنِ خود کرد.

«عملیات احیا: روایت صعود یک مجموعه دانش‌بنیان به قله دانش و فناوری الکتروموتور» نوشته محمد حکم‌آبادی از نشر راه یار

اثر برگزیده: لوح تقدیر، تندیس و مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان: «من اعتراف می‌کنم: زندگی و زمانه وحید افراخته» نوشته محمد رحمانی از نشر ایران

در بخش داستان کوتاه

یک اثر شایسته تجلیل شد؛ لوح تقدیر و مبلغ ۵۰ میلیون تومان: «از قبل یکشنبه می‌شود» نوشته علی شاهمرادی از نشر خزه

برنده در بخش ویراستاری

یک اثر انتخاب شد: «روز‌های پیام‌بری: روایتی از زندگی غلامحسین حداد زادگان پیام‌رسان و راننده پیکر شهدا» نوشته روح‌الله شریفی از نشر سوره مهر

منتخب بخش «آرمان فلسطین»: کتاب «متاستاز اسرائیل» از کورش علیانی و لوح تقدیر، تندیس و مبلغ ۳۰ میلیون تومان جایزه نقدی را از آنِ خود کرد.

کتاب «صور» حسین‌علی جعفری و لوح تقدیر، تندیس و مبلغ ۳۰ میلیون تومان جایزه نقدی را از آنِ خود کرد.

شایسته تقدیر بخش نقد ادبی

لوح تقدیر، تندیس و مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان برای کتاب «آخرالزمان در رمان‌های آپوکالیپتیک» نوشته صغری صالحی از نشر پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و لوح تقدیر، تندیس و مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان را از آنِ خود کرد.

برگزیده مشترک بخش داستان بلند و رمان: لوح تقدیر، تندیس و مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان برای کتاب «بیروط» نوشته ابراهیم اکبری دیزگاه از نشر صاد

کتاب «غمسوزی» نوشته اعظم عظیمی از نشر شهرستان ادب و لوح تقدیر، تندیس و مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان

علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان اولین سخنران مراسم درباره اختتامیه شانزدهمین دوره جلال آل احمد گفت: جلال آل احمد به عنوان نویسنده مطرح معاصر که قابلیت الگوگیری برای ما دارد، هر سال تحفه‌ای برای اختتامیه دارد. سال گذشته هفتادمین سال انتشار کتاب غرب‌زدگی بود، که ما آن روزها در کشور نیاز به مرور آن داشتیم. 

رمضانی ادامه داد: امسال که صدمین سال تولد جلال آل احمد است، جلال ما را به سمت کتاب دیگری می‌برد، که برای سرزمین اشغالی نوشته است. کتاب سفر به ولایت عزرائیل حول محور سفر او در سال ۱۳۴۲ یعنی پانزده سال بعد از شکل‌گیری دولت جعلی رژیم صهیونیستی نوشته شد. آنجا جلال پرده از آپارتاید رژیم صهیونیستی برمی‌دارد و افراط‌گری بیرون راندن فلسطینیان را برای ما روایت می‌کند.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران افزود: جایزه جلال آل احمد به عنوان جایزه ادبیات نه‌تنها در جغرافیای ایران امروز بلکه در خارج از ایران هم مورد توجه نویسندگان فارسی‌زبانان کشورهای مختلف است، که تعبیرهای مختلفی از جایزه ادبی جلال ال احمد داشتند، که آن‌ها را برایتان قرائت می‌کنم. همه گویند ایران چه بزرگ است، بزرگ این همه در سخن و بر خرد پیران است. این بیت ادیب بزرگ تاجیک سخن همه فارسی‌گویان و فارسی‌نویسان جهان است. آن‌ها ایران اسلامی را قبله‌گاه خود می‌دانند و این دُر قیمتی است.

به گفته وی، از نظر آنان امتداد بزرگی و شکوهمندی ایران را باید ذیل رویدادهای مقدسی همچون جلال آل احمد دید. فارسی‌زبانان کشورهای مختلف جایزه جلال آل احمد را به مثابه نوبل ادبیات فارسی می‌دانند. 

دکتر سید حسین اشراق، اندیشمند برجسته افغانستان گفته جایزه ادبی جلال آل احمد نقطه عطفی در زمینه آفرینش‌های ادبی است. این جایزه با سرمایه‌گذاری مناسب و دادن شان بین‌المللی در حد جوایزی چون نوبل ادبیات برای فارسی‌‌زبانان جهان باشد.

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۱۷:۳۵ ۰۷ دی ۱۴۰۲
طبق معمول موضوعات خاصی جایزه بردن و بقیه هیچ. بخش زیادی از صحبتهای مدعوین و‌مجری مربوط به ادبیات فارسی نبود و بیشتر سیاست زدگی داشت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۵ ۰۷ دی ۱۴۰۲
میزان جایزه ها خیلی خیلی کمه برای کسی که دست به قلمه واقعا میزانش کمه نمی دونم چی بگم اصلا ۲۰۰ میلیون پول هست که به یه نفرشون ۱۰ تومان دادین
آخرین اخبار