رهبران دینی برای صلح و کاهش آلام بشری تلاش کنند

رییس دانشگاه ادیان و مذاهب: ...
حجت الاسلام سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب و هیئت همراه در سفری به یونان با اسقف اعظم این کشور دیدار و گفت وگو کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه دیان و مذاهب و هیئت همراه در سفری به یونان با اسقف اعظم این کشور دیدار و گفت وگو کردند.

در این دیدار اسقف اعظم ایرونیموس با اظهار خوشحالی از دیدار با حجت الاسلام سید ابوالحسن نواب و هیئت همراه گفت: می خواهم احساسات خود را برای حضور در این جلسه ی علمی در این مرکز بیان کنم به خصوص شما که از یک کشور بزرگ و تاریخی هستید.

وی ادامه داد: از دوران کودکی خاطرم هست زمانی که به مدرسه می رفتیم و درس تاریخ داشتیم در مورد جنگ هایی که پیشینیان ما با پیشینیان شما داشتند می خواندیم و ما بعد از قرن ها اینجا کنار هم هستیم.

اسقف اعظم ایرونیموس افزود: هم فضا و موقعیت شما و هم فضا و موقعیت ما توانایی همکاری مشترک را داراست و حوزه اولی که می توانیم تعامل داشته باشیم عمیق کردن فعالیت های مشترک در حوزه دین پژوهی و تئوری های مرتبط با آن است.

وی با اشاره به اینکه باید نگاه کنیم ببینیم این علمی که توسط اندیشمندان ما تولید می شود تا چه اندازه می تواند به بشر کمک کند تاکید کرد: اگر این فعالیت ها را فقط در حوزه تحقیقات و ایده های دینی انجام شود قطعا دستاوردهای مهمی به همراه خواهد داشت اما نمی دانم در عصر فعلی چه میزان می تواند مؤثر واقع شود.

اسقف ایرونیموس خاطر نشان کرد: وقتی به من خبر دادند که قرار است با شما دیداری داشته باشیم این حس بر من غالب شد که نقش ما رهبران دینی در برقراری صلح هر چه بیشتر دنیا چیست؟ و ما چگونه می توانیم به دنیای خودمان برای صلح و عشق بیشتر کمک کنیم.

در ادامه این دیدار حجت الاسلام سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با تشکر از اسقف اعظم یونان برای وقتی که در اختیار هیئت ایرانی برای این دیدار قرار داده است گفت: ما هم از خردسالی تاریخ یونان، تاریخ کمبوجیه و حکومتی که ایرانیان در اینجا داشتند را خواندیم. یونان شاید از لحاظ جمعیت و مساحت خیلی بزرگ نباشد اما در اندیشه ما کشور بزرگی است. شما بزرگان صاحب اندیشه ای در فکر و منطق و اندیشه در جهان داشته اید مثل افلاطون و ارسطو و سقراط و در طب افرادی مثل بقراط که تاریخ به آن ها مدیون است.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه داد: شما یکی از ۱۰ تمدن شناخته شده جهان هستید. هنوز در تمام جهان از الفبای لاتین شما استفاده می شود. بنابر این یونان در تاریخ بشریت جایگاه ویژه ای دارد.

وی افزود: این سفر برای ما تجربه جدیدی بود. به کوه آتوس سفر کردیم و دو سه روز آنجا پیش رهبان ماندیم و این تجربه خاص و جدیدی بود. کسی نمی تواند تصور کند دو هزار نفر در آنجا فارغ از هرچیزی متوجه خدا باشند.

حجت الاسلام سید ابوالحسن نواب اظهار کرد: امروز بشریت با مشکلات سختی روبرو است و از این مشکلات رنج می برد و این وظیفه مشترک ما و شما که لباس دینی پوشیده ایم است تا برای صلح و کاهش آلام بشری تلاش کنیم.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب تاکید کرد: یکی از دردهای امروز بشریت مساله غزه است. زنان و فرزندان بیگناه در حد هزاران نفر کشته می شوند و ظاهرا برای بشریت وجدانی باقی نمانده است تا صدای مظلومین را به جایی برساند و از کشتار غیر نظامیان و بی گناهان جلوگیری کند و من ضمن تشکر از مواضع شما از شما می خواهم یک موضع گیری صریحی نسبت به جنایتی که در غزه در حال وقوع است انجام دهید.

وی با بیان اینکه در کنار ده ها مسجد و بیمارستان یکی از جاهایی که بمباران شد کلیسای ارتدکس در غزه بود و این جای تأسف دارد گفت: بشریت باید برای آینده خود فقط راه گفت وگو را انتخاب کند و ما برای کشور فلسطین و یهودیان ساکن آنجا هم نسخه بی عدالتی نداریم. نسخه ما منطبق بر دموکراسی کامل است ما معتقدیم هر کس شناسنامه یا پاسپورت فلسطینی دارد با هر دینی چه مسلمان و چه مسیحی و چه یهودی در یک انتخابات سالم و آزاد شرکت کند و هر نتیجه انتخاباتی که زیر نظر سازمان ملل برگزار شد بقیه بدان تن دهند و با مسالمت در کنار هم زندگی کنند و هیچکس نباید به خاطر عقیده اش زیر فشار قرار بگیرد.

منبع: اخبار مذهبی مهرنیوز