...
نشست خبری اعطای نخستین دوره جایزه ملی آموزش هنر، نخستین نمایشگاه کتاب های تخصصی آموزش هنر صبح امروز با حضور محمد حسین اسماعیلی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری، بیست و سوم آبان ماه در دفتر موسیقی برگزار شد.
اسماعیلی در ابتدای صحبت های خود گفت: ما اگر بخواهیم در عرصه فرهنگ موفق باشیم باید به آموزش نگاه درست داشته باشیم. بسیاری بزرگان حوزه هنر امروزه از بستر آموزش های هنری به ظهور رسیدند. ما یک دفتر تخصصی برای این امر در معاونت هنری داریم که هدف اصلی دفتر سیاست گذاری در عرصه آموزش های هنری است.
وی در ادامه افزود: ما از دو منظر آموزش ها را در دستور کار داریم، یکی آموزش های هنری برای ارتقای سواد جامعه با فعالیت آموزشگاه های هنری یا طرح های آموزش هنر برای همه و بخش دوم در حوزه های تخصصی و نخبگانی برای افزایش مهارت هنرمندان و هنرجویان در حوزه های مختلف است که هنرستان های زیبا در این زمره هستند.
اسماعیلی به دو بخش رسمی و غیررسمی آموزش ها اشاره کرد و گفت: ما درحال حاضر ۶۳هنرستان هنر های زیبا که دارای مجوز هستند داریم، ۸ هزار هنرجو هم در این مراکز مشغول تعلیم هستند. در بخش مراکز مهارتی هم ۱۲۰۰مرکز داریم که هر سال ۳دوره آزمون برگزار و ۴۰هزار نفر در این دوره ها شرکت و در صورت قبولی دیپلم مهارتی می گیرند.
وی با تاکید بر نگاه توسعه ای در دولت سیزدهم به بحث آموزش اشاره کرد و متذکر شد: خوشبختانه ارتقای خوبی در این عرصه شاهد بودیم و امیدواریم این روند با همین سرعت ادامه یابد و بازخوردهایش در آینده مشاهده شود. معلمان هنر یکی از اضلاع مهم کار هستند، این ها در هنرستان ها، مدارس، آموزشگاه ها، دانشکده و دانشگاه ها مشغول هستند.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری توضیح داد: به معلمان هنر به شکل رویداد ویژه همواره توجه نشده، دفتر برنامه ریزی هنر با هدف تکریم مقام معلم رویدادی را طراحی کرده به نام «جایزه ملی آموزش هنر» تحت عنوان «نشان سرو ایرانی» که قرار است به معلمان، اساتید و مفاخر هنری هر ساله اعطا شود؛ هدف از این کار زمینه سازی و ایجاد انگیزه برای معلمان هنری است که در مراکز آموزش هنر فعال هستند.
وی با بیان اینکه این رویداد از همین امسال به شکل سالانه برگزار خواهد شد، توضیح داد: برگزیدگان این رویداد در مراسم اختتامیه معرفی و نشان سرو ایرانی به آن ها اعطا می شود، امسال هنرستان های هنر های زیبا در این عرصه حضور خواهند داشت و فرآیند هم از خرداد امسال شروع و فراخوان در سه سطح هنرستان ها سه نفر از هر هنرستان استانی یک مدیر یک مدرس برتر و کشوری منتشر خواهد شد.
اسماعیلی با تشریح شاخص های تخصصی و علمی متقاضیان گفت: در نهایت ۸۷ پرونده رسیده به ستاد مرکزی بررسی نهایی می شود و کسانی که شایسته دریافت نشان هستند مشخص و نشان «سرو ایرانی» به سه هنرآموز برتر استان، یک مدیر برتر و همچنین دو نفر مدیر شایسته تقدیر و دو نفر مدرس شایسته تقدیر اعطا می شود؛ البته شش نفر هم از مفاخر ملی آموزش هنر انتخاب شده اند.
وی افزود: این اختتامیه اول آذر ساعت ۱۴/۳۰ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار رودکی برگزار شده و نشان مخصوص به به برگزیدگان اعطا می شود. اعضای هئیت انتخاب آثار دکتر سودابه صالحی، حسین میثمی، رامتین شهبازی، محمدحسین ناصر بخت بودند. این رویداد سال آینده سایر مراکز آموزش هنر را هم تحت پوشش قرار خواهد داد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری توضیح داد: طراح و سازنده این نشان کیانوش غریب پور از هنرمندان ارزنده تجسمی هستند که پوستر برنامه را هم طراحی کرده است.
وی افزود: ما یک رویداد دیگر هم به مناسبت هفته کتاب طراحی کرده ایم، این برنامه تحت عنوان نمایشگاهی با رویکرد آموزش هنر برای کتاب های تخصصی آموزش هنر خواهد بود که از روز شنبه بیست و هفتم آبان ماه در محل تالار وحدت برپا خواهد شد. بخشی از این نمایشگاه مروری بر آثار آموزش هنر و دوم هم تازه های نشر کتب آموزش هنر است که دوازده ناشر فعال در این عرصه حضور پیدا می کنند.
این مقام مسئول در پایان اعلام کرد: تلاش داریم از سال آینده جایزه کتاب سال آموزش هنر را هم راه اندازی و اجرایی کنیم.
در بخش پرسش و پاسخ نشست اسماعیلی درباره مسائل حمایتی مالی معلمان گفت: تلاش داریم با هماهنگی ها اعطای درجه هنری و استفاده از تسهیلات صندوق هنر و ارتقای رتبه ها در کارمندی را فعال کنیم، بخش مالی هم دیده شده و هدایای مالی هم درنظر گرفته ایم.
وی درباره رویداد گنجینه آموزش هنر هم گفت: طبق این رویداد مفاخر مورد تقدیر و مستندی از آن ها ساخته خواهد شد، تا شیوه های آموزشی آن ها در گنجینه حفظ و ماندگار شود.
اسماعیلی درباره تفاهم ها با آموزش و پرورش برای میزان هنرستان ها گفت: هدف گذاری ما در هر استان این است تا حداقل یک هنرستان دخترانه و پسرانه تا پایان دولت داشته باشیم که بستر های ایجادش در برخی استان ها باید ایجاد شود.
وی درباره تعداد معلمان در هنرستان های هنر های زیبا گفت: تعداد کل معلمان هنرستان های هنر های زیبا بالغ هزار نفر هستند که ترکیب وضعیت استخدامی در آنهاست، هم نیرو های رسمی و هم قراردادی و حق التدریس که بخشی را آموزش پرورش تعیین می کند و بخشی هم از سوی وزارت ارشاد تامین می شود که مدیر رسمی نیستند و حق التدریس هستند.
وی در ادامه افزود: اتفاقا یکی از رویکرد های مهم جایزه سرو ایرانی این است که معلمان حق التدریس را درنظر بگیریم، چون این ها نیروی آموزش و پرورش نیستند و واقعا زحماتشان هیچ وقت درست دیده نمی شود و این رویداد قصد دارد زحمات این دست معلمان را ببیند.
اسماعیلی همچنین عنوان کرد که از برگزیده های بخش استانی و منطقه ای هم تقدیر خواهد شد.