توسط رایزنی فرهنگی ایران؛ ...
به مناسبت فرا رسیدن نوروز رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان مراسم فرهنگی نوروز را برای فرهیختگان بلغار و زبان آموزان این کشور برگزار کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، به مناسبت فرا رسیدن نوروز و سال جدید خورشیدی، رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان اقدام به برگزاری مراسم فرهنگی نوروز در جمع استادان و فرهیختگان بلغار و زبان آموزان و علاقمندان به فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی کرد.
آنجل اوربتسوف ایرانشناس و کارشناس ارشد وزارت امورخارجه بلغارستان گفت: آئین نوروز آئینی کهن و باستانی و مورد احترام بسیاری از ملت های جهان است و سفره هفت سین نماد مهربانی و محبت ایرانیان در آغاز سال جدید است.
وی با تقدیر از برپایی این برنامه فرهنگی و تاکید بر نو بودن این برنامه ها و لزوم استمرار آنها، افزود: تمدن جهان مدیون تمدن ایران است و بلغارها نیز فرهنگ و تمدنی ایرانی را خوب می شناسند و به آن به عنوان تمدن مادر، با احترام تمام می نگرند.
پروفسور الکساندرا کومانوا استاد برجسته دانشگاه انفورماتیک صوفیه نیز در سخنان کوتاهی با تبریک فرا رسیدن ایام نوروز، نمادهای ایرانی را نمادهای جاودانه برای همه بشریت خواند و ایران را کانون تمدنی جهان دانست که هنوز هم فرهیختگان خود را به دنیا معرفی می کند.
مسعود احمدی رایزن فرهنگی سفارت کشورمان در بلغارستان با خیرمقدم به حاضران و تشکر از استقبال فرهیختگان بلغار، سخنان خود را در چهار محور معرفی آیین های پیشانوروز و نوروز ارائه کرد. در این محورها ابتدا به آئین چهارشنبه سوری و فلسفه آن در ایران باستان و جایگاه آتش در ایران کهن همراه با تصاویر رسوم چهارشنبه سوری در تهران و شهرهای مختلف پرداخت و با اشاره به اسطوره سیاوش و آزمایش ور در شاهنامه و در آیین های ایرانی، با ارائه تصاویر شادی مردم در جشن چهارشنبه سوری، پویایی جامعه ایرانی در حفظ سنت های خود را یادآور شد.
احمدی در ادامه با طرح موضوع عمو نوروز و ننه سرما و حاجی فیروز در فرهنگ ادبیات فارسی، با ارائه تصاویر مختلف از این نمادهای فصلی و بهاری و ضمن مقایسه این نمادهای ایرانی با سایر نمادها، عمو نوروز را پیشقراول و الهام بخش بوجود آمدن بابا نوئل دانست و ننه سرما را مبدا شکل گیری داستان باستانی بابا مارتا در بلغارستان معرفی کرد و گفت اینها اسطوره های هند و ایرانی است که از فلات تاریخی ایران سرچشمه گرفته است.
رایزن فرهنگی کشورمان افزود: حاجی فیروز هم نماد شادی آفرین ایرانی در آستانه نوروز و در روزهای قبل از رسیدن سال جدید است. دکتر احمدی گفت امپراطوری هخامنشی در دوران باستان به عنوان بزرگترین امپراطوری تاریخ، یک کارکرد مهم فرهنگی و تمدنی داشت، اولین شاهراه ها، اولین هتل کاروانسراها، اولین پست جهان با عنوان چاپار و بسیاری دیگر از جمله ابداعات تمدنی این دوره است. توجه به شادی آفرینی در شهرها و ایجاد گروه های شادی افرین و موسیقی مدار نیز از جمله ابداعات ایرانیان در دوران باستان است؛ دورانی که نزد بسیاری از اقوام آن زمان فقط کشتار و قتل افتخار محسوب می شد.
در این مراسم همچنین موسیقی تصویرهای زیبا و سنتی درباره نوروز و بهار، حاجی فیروز و ننه سرما ونیز معرفی سازهای ایرانی به اجرا درآمد.
احمدی در پایان با معرفی تصویری هفت سین و معرفی اجزای آن به حاضران، فرهنگ سفره و سفره داری ایرانی را یاداور شد و میهمانان را به صرف شام ایرانی با غذاهای سنتی مانند قرمه سبزی، قیمه و کشک و بادمجان دعوت کرد.