تداوم عرضه مستمر با افزایش تعداد عرضه کنندگان شمش طلا در مرکز مبادله

...

۲۷ دی ماه سال گذشته بود که اولین حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران آغاز شد و حالا روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ بیست و چهارمین جلسه حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران، با معامله ۳۱۹ کیلوگرم شمش طلای استاندارد، رکورد معاملات را شکست.

شمش طلایی که در مرکز مبادله تا پیش از این عرضه می شود شمش طلای وارداتی کشور از محل رفع تعهد ارزی بود در ادامه هم اصغر بالسینی سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: شمش طلایی که صادرکنندگان وارد کردند ملزم هستند در مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه کنند با توجه به مکانیزم خوبی که در مرکز طراحی شد برخلاف فضاسازی ها، اما خوشبختانه این حراج ها نقش مهمی در این داشت تا صادرکنندگان که برای رفع تعهد ارزی خود شمش وارد کرده بودند بتوانند رفع تعهد ارزی خود را انجام دهند. 

سه گروه امکان عرضه شمش طلا در مرکز مبادله را دارند

حالا ۱۱ اردیبهشت بود که مرکز مبادله از موافقت بانک مرکزی برای عرضه شمش طلای تولیدکنندگان داخلی در مرکز مبادله خبر داد و در همین راستا سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران اصغر بالسینی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: حالا این امکان با موافقت بانک مرکزی به وجود آمده است که از این به بعد تولیدکنندگان شمش طلا در داخل کشور هم این فرصت را داشته باشند که شمش طلای خود را در مرکز مبادله عرضه کنند. همانطور که می دانید تولید داخلی شمش طلا داریم و این تولید داخلی در کنار شمش طلای وارداتی که در قالب رفع تعهد ارزی است می تواند به تقویت بخش عرضه شمش در اقتصاد کشور کمک کند و نهایتا این مسئله هم سبب خواهد شد مصرف کنندگان نهایی دسترسی خوبی به شمش طلا داشته باشند.

بالسینی گفت: دومین دسترسی که اکنون داده شده این است که سایر واردکنندگان که شمش طلا وارد می کنند ولی رفع تعهد ارزی بر گردن آنها نیست هم می توانند شمش طلای وارداتی خود را در مرکز مبادله عرضه کنند. بنابر این سه گروه عمده عرضه کننده در مرکز مبادله خواهیم داشت.

او گفت: به عبارتی سه گروه عرضه کننده شمش طلا در مرکز مبادله شامل واردکنندگان شمش طلا که بابت رفع تعهد ارزی خود شمش وارد می کنند، دومین گروه تولیدکنندگان داخلی شمش طلا و سومین گروه هم واردکنندگان شمش طلا که رفع تعهد ارزی ندارند هستند. 

اما این که حالا سه گروه امکان عرضه شمش طلا در مرکز مبادله را دارند چه اهمیتی دارد؟ در همین رابطه حجت الله فرزانی کارشناس امور بانکی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: این موضوع کمک خواهد کرد که عرضه های مستمر و پایدار شمش طلا در مرکز مبادله ارز داشته باشیم عرضه مستمری و پایداری که می تواند بر بازار طلا و کنترل قیمت ها نقش آفرینی کند.

این کارشناس امور بانکی افزود: افزایش تعداد عرضه کنندگان علاوه بر رونق در معاملات مرکز مبادله حتی می تواند کمک کند تعداد روز های معامله هم افزایش پیدا کند که این هم می تواند به قیمت گذاری صحیح، کنترل و مدیریت قیمت این بازار به شکل مطلوب تر منجر شود.

در ادامه هم سخنگوی مرکز مبادله بالسینی افزود: با توجه به مکانیزم شفاف حراج ها و کشف نرخ مبتنی بر عرضه و تقاضا همچنین با افزایش تعداد عرصه کنندگان شرایطی به وجود آمده که در نهایت این مسئله می تواند به نفع مجموعه فعالان صنف طلا و از سوی دیگر تولیدکنندگان و در نهایت مصرف کننده واقعی شود.

گفتنی است، «فروشندگان عمده شمش طلا دارای پروانه کسب مجاز و معتبر»، «تولیدکنندگان و سازندگان فعال مصنوعات طلا دارای پروانه کسب مجاز و معتبر»، «خرده فروشان طلای آبشده دارای پروانه کسب مجاز و معتبر » و «بانک عامل با تایید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» می توانند متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران باشد.

همچنین بیست و پنجمین جلسه حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران درحالی روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می شود که در ۲۴ جلسه حراج شمش در این مرکز، مجموعا حدود ۳،۵ تن شمش طلا مورد معامله قرار گرفته است.

خبرنگار: کیمیا قلی پور 

 

منبع: اخباراقتصادی باشگاه‌خبرنگاران