مصوبات جدید کنکور سراسری 1402 اعلام شد. ...
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در شبکه خبر سیما گفت: تاثیر کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ به میزان ۴۰ درصد سابقه تحصیلی سال دوازدهم بر مبنای ۱۰ درسی است که آزمون آن به شکل استاندارد کشوری برگزار می شود و ضرایب خاص خود را دارد و ۶۰ درصد هم بر مبنای آزمون سراسری است.
وی با بیان اینکه کنکور مقوله ای است که قانون از سال ۸۴ به آن ورود کرد و اولین قانون با عنوان حذف کنکور مطرح شد و سپس قانون سال ۹۵ و اکنون این قانون تصویب شد، گفت: هر سه قانون متکی بر توانایی وزارت آموزش و پرورش مبنی بر برگزاری امتحانات سراسری استاندارد است و در کنکور سال آینده تحولات اساسی را شروع می کنیم.
پورعباس با تشریح جزئیات تحولات کنکور عنوان کرد: دروس عمومی در کنکور سال آینده حذف می شود و به جای آن سوابق تحصیلی در نظر گرفته می شود، این کار از سال ۱۴۰۲ آغاز می شود و تا سال ۱۴۰۵ ادامه دارد، همچنین آزمون اختصاصی برای دروس اختصاصی پنج گروه آزمایشی ۲ بار در سال برگزار شود و نتیجه آن برای ۲ سال معتبر است. داوطلب در ۲ آزمون دروس اختصاصی شرکت می کند و نمره هر کدام از آزمون ها که بالاتر بود، به عنوان ملاک پذیرش خود در دانشگاه اعلام می کند.
وی گفت: داوطلبان به ۲ روش در دانشگاه ها پذیرش می شوند، یک شیوه پذیرش فقط بر اساس سوابق تحصیلی بر مبنای معدل معمولی دانش آموزان است و هم اکنون ۸۵ درصد ظرفیت پذیرش دانشگاه ها را شامل می شود، منظور از تاثیر قطعی سوابق تحصیلی این است که نمره کنکور، تحت تاثیر سوابق تحصیلی بالا و پایین می رود.
پورعباس اظهار داشت: امسال سوابق تحصیلی در آزمون تاثیر مثبت دارد به این معنا که اگر داوطلبی نمره کنکور خوبی داشت، معدل نه تنها این نمره را پایین نمی آورد بلکه به بالا بردن نمره آزمون نیز کمک می کند.
وی افزود: همچنین امسال افراد بر مبنای یک نمره، انتخاب رشته می کنند، وزن دهی و ضرایب همه دروس کنکور در حوزه آزمون سوال های تخصصی و همه دروس آموزش و پرورش تغییر می کند که این امر باید به تصویب شورای سنجش و پذیرش دانشجو برسد، سازمان سنجش این موضوع را تا پایان شهریورماه تعیین تکلیف و اطلاع رسانی می کند که امیدواریم تا خردادماه به این هدف برسیم.
رییس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: برای سال ۱۴۰۳ نیز آزمون سراسری به شکل الکترونیکی و بدون کاغذ برگزار می شود، بر اساس پیش بینی ها، سازمان سنجش سالی ۶ آزمون برگزار می کند که از این تعداد، داوطلب ۲ آزمون را می تواند به رسمیت بشناسد و چهار آزمون دیگر، آزمایشی محسوب می شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از چندین جلسه بررسی، طرح اصلاح و تکمیل سیاست های سنجش و پذیرش دانش آموزان برای ورود به دانشگاه را به تصویب نهایی رساندند.
در جلسه امروز سه شنبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی، سیاست های آموزشی و نیز سنجش و پذیرش، با هدف تامین عدالت آموزشی در راستای ایجاد فرصت برابر برای دانش آموزان مناطق محروم در ورود به دانشگاه و به ویژه رشته های پرطرفدار دانشگاهی بررسی و به تصویب نهایی رسید.
همچنین اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه مباحث خود برای اصلاح شیوه سنجش و پذیرش دانش آموزان در ورود به دانشگاه، به منظور کاهش فشار روانی ناشی از تعیین تکلیف ۱۲ سال تحصیل آنان در آزمون ۴ ساعته کنکور، سهم کنکور از سنجش توان علمی دانش آموزان را از ۱۰۰ درصد به ۴۰ درصد کاهش دادند. بر این اساس ۶۰ درصد سهم سنجش توان علمی دانش آموزان نیز بر اساس سوابق تحصیلی سه سال آخر دبیرستان آنان تعیین می شود.
سیاست های جدید به تدریج و در مدت ۴ سال عملیاتی خواهد شد به این نحو که در سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ فقط نتایج تحصیلی سال دوازدهم دانش آموزان، در سال ۱۴۰۴ نتایج تحصیلی سال های یازدهم و دوازدهم و در سال ۱۴۰۵ نتایج تحصیلی و معدل سال های دهم تا دوازدهم تعیین کننده سهم ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی در سنجش و پذیرش دانش آموزان در دانشگاه خواهد بود.
بر این اساس کنکور سالی ۲ بار و تنها از دروس تخصصی هر رشته برگزار خواهد شد و سهمی ۴۰ درصدی در سنجش توان علمی داوطلبان ورود به دانشگاه دارد.
همچنین دانش آموزان مجاز خواهند بود برای بهبود معدل و سوابق تحصیلی خود، تا ۱۰ بار در امتحانات سال های دهم، یازدهم و دوازدهم دبیرستان شرکت کنند.
جزئیات دقیق سیاست های جدید سنجش و پذیرش دانشجو متعاقبا از سوی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان سنجش و وزارت آموزش و پرورش اعلام خواهد شد.
انتهای پیام/