یک ویژگی غیر معمول از سیارکی که ژانویه گذشته به برلین برخورد کرد

...

یک مطالعه جدید نشان داده است سیارکی که در ژانویه گذشته از اتمسفر آلمان عبور کرد، سریعتر از هر جرم دیگری که در نزدیکی زمین ثبت شده است، می چرخد.

این سنگ فضایی که ۲۰۲۴ BX۱ نام دارد، به یک توپ آتشین تبدیل شده و در ساعات اولیه ۲۱ ژانویه بر فراز برلین منفجر شد. اگرچه سیارک های کوچک در مسیر برخورد با زمین معمولا تا زمانی که با جو برخورد نکنند کشف نمی شوند، دانشمندان این سیارک را حدود سه ساعت قبل از نفوذ به آسمان مشاهده کردند.

بر اساس یک مقاله تحقیقاتی منتشر شده در arXiv در ۵ آوریل، این تنها موضوعی نبود که BX۱، ۲۰۲۴ در آن غیرعادی بود.

دانشمندان بر این باورند که این سیارک که با سرعت ۵۰۰۰۰ کیلومتر در ساعت ۳۱۰۰۰ مایل در ساعت حرکت می کرد، در هر ۲.۶ ثانیه یک دور کامل می کرد که معادل حدود ۳۳۰۰۰ دور در روز است؛ بنابراین این سیارک سریع ترین سیارک در حال چرخش است.

پیش از این، رکورد سریع ترین چرخش سیارک در اختیار سنگی به نام ۲۰۲۰ HS۷ بود که دوره چرخش آن ۲.۹۹ ثانیه بود. قطر این سیارک از ۴ تا ۸ متر متغیر است و کمی بزرگتر از ۲۰۲۴ BX۱ است که می تواند توضیح دهد که چرا سیارک سریعتر می چرخد.

معروف است که سیارک ها به دلایل مختلفی مانند برخورد هایی که ممکن است در اوایل زندگی خود داشته اند، می چرخند. سنگ های فضایی عموما بزرگتر از یک کیلومتر هستند و نمی توانند بیش از یک بار در هر ۲.۲ ساعت بچرخند، زیرا شکسته می شوند.

با این حال، سیارک های کوچک تر مانند ۲۰۲۴ BX۱ می توانند چرخش های بسیار سریع تری را حفظ کنند، زیرا فشرده تر هستند.

ماکسیم دووگل، نویسنده اصلی، و فیزیکدان دانشگاه سنترال فلوریدا که با آژانس فضایی اروپا همکاری می کند، به نیوساینتیست توضیح داد: این سیارک یک نیروی درونی دارد، بنابراین می تواند سریعتر بچرخد.

دانشمندان گزارش داده اند که دانستن سرعت چرخش سیارک هایی که در نزدیکی زمین پرواز می کنند می تواند در کاهش خطرات ناشی از چنین اجسامی برای انسان و زیرساخت ها مفید باشد.

منبع: Live Science

منبع: اخبار علمی باشگاه‌خبرنگاران