تهران- ایرنا- آموزش عالی آبان ۱۴۰۱ را با اخبار متنوعی از یکسالگی تاسیس معاونت فناوری و نوآوری و بیان فعالیت های این معاونت جدید در وزارت علوم تا تاسیس جشنواره رسانه، روابط عمومی و عتف با هدف تبیین دستاوردهای علمی دانشمندان ایرانی در دو بخش روابط عمومی ها و رسانه ها به پایان برد.
به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، سالن شهدای علمی وزارت علوم در دومین روز این هفته میزبان جلسه شورای برنامه ریزی آموزش عالی با حضور وزیر علوم و معاون آموزشی این وزارت خانه بود. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یکشنبه ۲۹ آبان در جمع خبرنگاران ضمن تشریح مصوبات این جلسه گفت: با تصویب شورای برنامه ریزی آموزش عالی، رشته های برنامه محور براساس نیاز کشور در برخی دانشگاه ها برای جذب نخبگان ایجاد می شود.
محمدعلی زلفی گل افزود: در این جلسه ضرورت توجه ویژه به رشته های بین رشته ای و چند رشته ای در فرا دانشکده ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد رشته های برنامه محور در دستور کار وزارت علوم در تعدادی از دانشگاه هایی که شرایط لازم را برای جذب نخبگان در داخل و خارج از کشور دارند، قرار گیرد.
وی یادآور شد: رشته هایی که به تازگی تصویب شده کاملا بر اساس نیازهای کشور و در علوم نوپدید و نوظهور است که در راستای گسترش دانش جدید در کشور خواهد بود.
معاون آموزشی وزارت علوم نیز با بیان این که شورای عالی برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم بالاترین رکن تصمیم سازی در فرآیندهای آموزشی کشور است، گفت: در برنامه تحول دولت سیزدهم برنامه ریزی کردیم که چالش های اساسی کشور را حل کنیم. بر این اساس با چهار چالش اصلی روبرو هستیم که یکی از این چالش های مهم نیازمحوری است؛ بنابراین باید به سمتی برویم که آموزش های ما هدفمند و نیازمحور باشد که موجب توانمندی فارغ التحصیلان شود، توانمندی که در نهایت منجر به شغل باشد.
قاسم عموعابدینی افزود: در این جلسه دو موضوع در این حوزه ارائه شد که مربوط به نظام جامع آموزش صنعت و جامعه بود مبنی بر اینکه بر اساس آن جامعه و صنعت به چه موضوعی نیاز دارند که البته بخشی به حوزه خصوصی و بخشی دیگر به حوزه دولت برمی گردد.
تقدیر از فعالان و پیشکسوتان فناوری همزمان با یکسالگی معاونت فناوری در وزارت علوم
محمدعلی زلفی گل از ابتد یکی از برنامه های خود را برای وزارت علوم تاسیس معاونتی جدید به نام معاونت فناوری و نوآوری برای رسیدگی به امور پارک های علم و فناوری، شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور مستقر در این پارک ها دانسته بود. وی آذر گذشته از موافقت سازمان اداری و استخدامی کشور با ایجاد معاونت فناوری و نوآوری در نمودار سازمانی جدید پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خبر داد و در پی آن علی خیرالدین، رئیس پیشین دانشگاه سمنان ششم آذر ۱۴۰۰ معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم شد.
وی دوشنبه ۳۰ آبان با هدف بیان اقدامات انجام شده طی یک سال گذشته نشستی با خبرنگاران برگزار کرد و گفت: یکشنبه پیش رو ششم آذر و همزمان با سالگرد یکسالگی این معاونت، نشستی با حضور روسای پارک های علم و فناوری در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار و در آن از محصولات فناورانه اعضای هیات های علمی و مدیران تحقیق و توسعه و همه فعالان فناوری تقدیر شد همچنین محصولات جدید رونمایی شدند.
وی راهبردهای این معاونت را برشمرد و گفت: ایجاد تعامل بین دانشگاه ها و پارک ها در گذشته مغفول مانده بود که با ایجاد معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم این امر با تاکید و تمرکز بر بحث فناوری و ارتباط دانشگاه با صنعت به عنوان مهمترین راهبرد معاونت در دستورکار قرار گرفت. همچنین زیست بوم فناوری با تدوین و ابلاغ آیین نامه کارآفرینی و نوآوری تکمیل شد تا مراکز کارآفرینی و نوآوری شکل گیرد.
رییس دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم نیز در این نشست به عنوان مسئول سامانه نان گزارشی از این سامانه از زمان تاسیس ارائه داد و گفت: راه اندازی سامانه نان یکی از پنج هدف اصلی معاونت فناوری و نوآوری بود که با تجمیع سامانه های مشابه دیگر، نیازها و تقاضاهای فناورانه را به روندی دو طرفه در پنجره ای واحد تبدیل کرد.
امید رضایی فر ادامه داد: هماهنگی هایی با دستگاه های اجرایی برای بهبود عملکرد این سامانه صورت گرفته و از زمان رونمایی آزمایشی آن در اردیبهشت گذشته تاکنون ۶ هزار و ۱۲۹ نیاز و ۵۲۶ ایده در آن ثبت شده است. همه ایده های ثبت شده براساس نیازهاست و ایده ای تاکنون به صورت مستقل در این سامانه ثبت نشده است.
جایزه بهبود کیفیت و بهره وری در آموزش عالی ایجاد می شود
وزیر علوم همچنین در چهاردهمین نشست هیات های نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت استانی شرکت کرد و گفت: برای افزایش انگیزه اعضای هیات علمی پایه های تشویقی در هیات امنا و دولت تصویب شد. تعریف پایه های تشویقی برای یاوران علمی نیز در اصلاح آیین نامه استخدامی این همکاران در حال پیگیری است.
محمدعلی زلفی گل بحث نظارت و ارزیابی را برای تحقق بهره وری بسیار مهم دانست و تاکید کرد: تعریف شاخص های بهره وری در وزارت علوم و ایجاد سامانه هوشمند نظارت و ارزیابی دو مطالبه اصلی اینجانب از مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم است.
زلفی گل با تأکید بر محور قرار گرفتن شاخص های بهره وری برای تدوین آیین نامه ها و بخشنامه های ستادی و دانشگاهی و برنامه ریزی آموزش عالی گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که امکان نظارت همگانی بر فعالیت همه موسسات آموزش عالی فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه ایجاد نظام سنجش و انگیزش لازم برای ارتقای وجاهت و جایگاه بحث ارزیابی نیز ضرورت دارد، گفت: در همین راستا با پیشنهاد مرکز نظارت و ارزیابی برای ایجاد جایزه بهبود کیفیت و بهره وری موافقت شد. طراحی و اجرای نظام هوشمند ارزیابی یک نیاز نیست؛ بلکه تکلیف است.
تولد یک جایزه علمی رسانه ای؛ جشنواره رسانه ، روابط عمومی و عتف
سرپرست اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز هفته گذشته ضمن اعلام خبر برگزاری جشنواره رسانه، روابط عمومی و عتف گفت: در این جشنواره از بهترین آثار ارسالی در بخش های ویژه «جهاد تبیین دستاوردهای علم و فناوری»، «تولید؛ دانش بیان و اشتغال آفرین» و «گام دوم؛ علم و فناوری» تقدیر می شود.
ندا شفیعی در گفت وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درمورد مجموعه جشنواره های عتف برای روابط عمومی و رسانه های فعال در عرصه علم و فناوری توضیح داد: این جشنواره برای تقویت و تعمیق نگاه راهبردی و مأموریت گرا در روابط عمومی های نظام آموزش عالی از یک سو و تقدیر از رسانه های علم و فناوری و تلاش های روشنگرانه در تبیین دستاوردهای و مسائل علم و فناوری ایران برگزار می شود.
وی به بیانات رهبر معظم انقلاب درخصوص جهاد تبیین همچنین شعار سال جاری یعنی تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین اشاره کرد و اظهار داشت: جشنواره عتف سال ۱۴۰۱ «پاسداشت جهاد تبیین، تولید و اشتغال دانش بنیان» است تا روابط عمومی های نظام آموزش عالی و رسانه های علم و فناوری در سطوح مختلف به تبیین بهترین دستاوردهای خود در معرفی توفیقات علمی و فناورانه موسسات در سطح روابط عمومی ها و دستاوردهای دانشمندان ایرانی در حوزه رسانه ها در سال جاری بپردازند.
علاقه مندان برای شرکت در این جشنواره و کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت جشنواره به نشانی www.atfevents.ir مراجعه کنند.
انتصاب سرپرست دانشگاه های شهید مدنی آذربایجان و کردستان
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور احکام جداگانه ای سرپرستان دانشگاه های شهید مدنی آذربایجان و کردستان را منصوب کرد. محمدعلی زلفی گل با صدور احکام جداگانه ای محمدباقر محمدصادقی آزاد را به عنوان سرپرست دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و دکتر حامد قادرزاده را به عنوان سرپرست دانشگاه کردستان منصوب کرد. وی همچنین در نامه های جداگانه ای از خدمات رحمت صادقی، رئیس سابق دانشگاه کردستان و حسن ولی زاده رئیس سابق دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در طول تصدی این مسئولیت قدردانی کرد.
چهره جدید در معاونت پژوهشی وزارت علوم/ ثبت نام برای بورسیه تحصیلی مجارستان
پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز با صدور حکمی دکتر صمد نژادابراهیمی را به سمت مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی منصوب کرد. صمد نژادابراهیمی جایگزین محسن شریفی شد.
سازمان امور دانشجویان نیز اعلام کرد که ثبت نام برای بورسیه تحصیلی دولت مجارستان- ۲۰۲۳ در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تا ۲۶ دی ادامه دارد. ثبت نام در این فراخوان از اواسط آبان ۱۴۰۱ آغاز شده و تا ۲۶ دی ادامه دارد. متقاضیان برای ثبت نام در این فراخوان لازم است ضمن ثبت نام در سامانه بنیاد بورس مجارستان به آدرس https://apply.stipendiumhungaricum.hu با مراجعه به سامانه جامع امور دانشجویان «سجاد» به آدرس https://portal.saorg.ir اقدام کنند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان نیز با حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان عضو هیأت رئیسه فدراسیون ملی ورزش های دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد. محمدعلی زلفی گل طی حکمی مسعود گنجی را به سمت عضو هیأت رئیسه فدراسیون ملی ورزش های دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.
احکام بدوی شورای انضباطی دانشجویی دانشگاه شریف اعلام شد
شورای انضباطی دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در پی برگزاری سلسله جلسات این شورا به منظور حمایت از حقوق عموم دانشجویان و کمک به حفظ انضباط دانشگاه، در اطلاعیه ای گزارشی از احکام بدوی صادر شده را اعلام کرد.
در این اطلاعیه آمده است: با توجه به وقایع هفته های اخیر در دانشگاه و لزوم ایفای وظایف قانونی شورای انضباطی دانشجویی، در چند هفته اخیر این شورا در حمایت از حقوق عموم دانشجویان و کمک به حفظ انضباط دانشگاه، جلسات متعددی برگزار کرده است.
همچنین بر اساس این خبر آمار کلی از احکامی که امروز ابلاغ شده، به این شرح است: ۲ مورد تعلیق از تحصیل به مدت دو نیم سال؛ چهار مورد تعلیق به مدت یک نیم سال با احتساب سنوات؛ چهار مورد تعلیق از تحصیل به مدت یک نیم سال بدون احتساب سنوات؛ و بقیه موارد توبیخ کتبی با درج در پرونده و یک مورد تذکر شفاهی. در پایان این اطلاعیه تاکید شده است: شورا مصمم است با تجربیات حاصله، رسیدگی به پرونده های بعدی را تسریع کند.
استقبال دانشجویان از شرکت در جشنواره دانشجوی نمونه
معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان از ثبت نام ۵۳۳ نفر دانشجو از مقاطع مختلف تحصیلی برای شرکت در سی امین دوره جشنواره دانشجوی نمونه خبر داد و گفت: بعد از مرحله داوری در دانشگاه، برگزیدگان دانشگاهی به مرحله داوری کشوری راه می یابند.
اردوان ارژنگ افزود: پس از پایان مهلت ثبت نام در این جشنواره در مجموع تعداد ۵۳۳ نفر در پنج گروه آموزشی علوم انسانی، فنی و مهندسی، علوم کشاورزی و دامپزشکی، علوم پایه و هنر ثبت نام نهایی شده اند که بعد از مرحله داوری در دانشگاه، برگزیدگان دانشگاهی به مرحله داوری کشوری وارد می شوند.
اختصاص ردیف بودجه جداگانه برای دانشگاه های برتر
دبیر اجلاس رؤسای دانشگاه های بزرگ کشور درباره درخواست های رؤسا در زمینه بودجه ریزی برای دانشگاه ، گفت: در گفت وگو با رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی مقرر شد امسال یک ردیف بودجه جداگانه برای دانشگاه های برتر اختصاص پیدا کند.
مهدی شهبازی به تشریح جمع بندی دیدگاه های رؤسای دانشگاه های بزرگ درباره مسائل بودجه ای دانشگاه ها در نشست اخیر با رؤسای کمیسیون های برنامه و بودجه و آموزش و تحقیقات مجلس پرداخت و افزود: رؤسای دانشگاه های بزرگ کشور بر استقلال اداری و مالی دانشگاه ها تاکید داشتند، منظور از استقلال اداری و مالی دانشگاه ها این است که دانشگاه ها خودشان از عهده مدیریت و رفع نیازهای مالی دانشگاه از طریق ارتباط با صنعت و جامعه برآیند.
دبیر اجلاس رؤسای دانشگاه های بزرگ کشور درباره درخواست های رؤسا در زمینه بودجه ریزی برای دانشگاه ها اظهار داشت: بودجه دانشگاه ها با ردیف های متفرقه ای که داشتند بیشتر از میزان فعلی بود؛ اما با تمرکزگرایی در بودجه، وجوه متمرکز باعث کاهش سهم دانشگاه ها از بودجه شده همچنین آزادی عمل دانشگاه ها به دلیل اینکه باید به طور متمرکز از ستاد تبعیت کنند، کم شده است؛ به این ترتیب یک نوع کندی در برنامه های دانشگاه ها رقم می خورد.
آمادگی دانشگاه تهران برای تأسیس کرسی زبان فارسی در دانشگاه های ونزوئلا
رئیس دانشگاه تهران آمادگی این دانشگاه را برای راه اندازی پارک علم و فناوری مشترک و ایجاد کرسی زبان و ادبیات فارسی در یکی از دانشگاه مهم و برتر ونزوئلا اعلام کرد. سید محمد مقیمی در دیدار با هیأت بلندپایه دانشگاهی ونزوئلا، اولویت اول این دانشگاه در زمینه گسترش همکاری های علمی را ارتقای همکاری ها با کشورهای دوست دانست و گفت: این کشور یکی از دوستان قدیمی ایران محسوب می شود و در دولت سیزدهم تاکید ویژه ای برای گسترش همکاری ها بین ایران و ونزوئلا در همه زمینه ها بویژه در حوزه دیپلماسی علمی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه تعاملات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فنی بین ایران و ونزوئلا روز به روز در حال توسعه است، خاطرنشان کرد: دانشگاه تهران دارای این ظرفیت است که فعالیت های خود را در طیف وسیعی از حوزه های علمی و تخصصی با دانشگاه ها و دولت ونزوئلا توسعه دهد. همچنین دانشگاه تهران آمادگی دارد تا کرسی زبان و ادبیات فارسی را در یکی از دانشگاه های مهم و برتر ونزوئلا ایجاد و اساتید زبان و ادبیات فارسی را نیز اعزام کند.
حضور ۱۲ دانشگاه ایرانی برای اولین بار در رتبه بندی آسیایی کیو اس ۲۰۲۳
رئیس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری ISC از حضور ۱۲ دانشگاه ایرانی برای اولین بار در رتبه بندی آسیایی کیو اس ۲۰۲۳ خبر داد و گفت: این نظام رتبه بندی دانشگاه های برتر ۲۳ کشور آسیایی را در سال آینده را معرفی کرده است که در آن ۷۶۰ دانشگاه ارزیابی و رتبه بندی شده اند.
سید احمد فاضل زاده افزود: این بزرگ ترین رتبه بندی است که تاکنون برای کشورهای آسیایی انجام شده است. تفاوت رتبه بندی امسال با سال های پیش، منطقه بندی کشورهای آسیایی بر اساس چهار منطقه آسیای مرکزی، آسیای شرقی، آسیای جنوب شرقی و آسیای جنوبی می باشد. در این رتبه بندی، رتبه دانشگاه بر اساس مناطق و نیز به صورت کلی قابل مشاهده است.
هدف دانشگاه آزاد تبدیل شدن به بهترین دانشگاه ایران است
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی نیز در مراسم تکریم سید محمود آقامیری رییس پیشین دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و معارفه توحید پوررستم سرپرست جدید این واحد گفت: در حالی که دانشگاه های دولتی دچار روزمرگی شده اند، این دانشگاه پویایی خود را برنامه ریزی و اجرا کرده و سند پنج ساله، نقشه راه دانشگاه تا سال ۱۴۰۴ را طراحی و تدوین کرده است.
مراسم تکریم سید محمود آقامیری رییس پیشین دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و معارفه توحید پوررستم سرپرست جدید این واحد روز سه شنبه با حضور مجید مشکینی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری این دانشگاه، سعید آزادیان دبیر شورای گسترش، آمایش، برنامه ریزی و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی و معاونان و رؤسای دانشکده های واحد تهران مرکزی برگزار شد.
وی افزود: در گذشته دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگ ترین دانشگاه حضوری جهان معرفی می شد و دیگر مؤلفه ها در معرفی این دانشگاه کم رنگ بود؛ اما اکنون با در نظر گرفتن جایگاه، قدرت و ظرفیت های بزرگ این دانشگاه، اهداف بزرگی برای تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی تعیین شده که بخشی از این اهداف در برنامه پنج ساله نمایان است.
تأسیس مرکز هوش مصنوعی در دانشگاه شهید بهشتی
سرپرست دانشگاه شهید بهشتی گفت: استفاده از هوش مصنوعی باید در فرآیند کارها لحاظ شود و برای این منظور باید مرکز هوش مصنوعی با تمرکز بر فعالیت های بین رشته ای در دانشگاه ایجاد و برنامه ۱۰ سال آینده ترسیم شود.
سید محمودرضا آقامیری، در جلسه اجرایی مفاد تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه شهید بهشتی و سازمان مدیریت بحران کشور گفت: قطع رابطه دانشگاه با صنعت یکی از مشکلات مهم است؛ رویکرد جدید دانشگاه شهید بهشتی حرکت به سمت حل مساله و مساله محور بودن است، برای رسیدن به این مرحله باید به گونه ای عمل کنیم که با پشتوانه علمی بتوانیم به دستگاه های اجرایی یاری رسانیم.
همانندجویی کتاب به خدمات ایرانداک افزوده شد
بر اساس توافق نامه ای میان مرکز نشر دانشگاهی و پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران ایرانداک ، امکان همانندجویی کتاب با هدف صیانت از حقوق پدیدآوران و پیشگیری از بدرفتاری علمی در سامانه همانندجو فراهم شد.
بر اساس توافق نامه یادشده میان دو مرکز که به امضای حسن سودمندافشار رئیس مرکز نشر دانشگاهی و محمد حسن زاده رئیس ایرانداک رسید، کتاب هایی که پیش از بسته شدن این توافق نامه منتشر کرده و کتاب هایی که پس از این منتشر می کند، برای همانندجویی در سامانه همانندجو در اختیار ایرانداک قرار می گیرد.
همچنین ایرانداک کتاب های خود را که قابلیت عرضه به عموم دارد، برای ارایه در سامانه تولید محتوای مرکز نشر دانشگاهی قرار می دهد. سامانه همانندجو در نشانی TIK.IRANDOC.AC.IR در دسترس است.
اعزام دو کاروان دانشجویی هر هفته به مشهد مقدس
مدیر مرکز مدیریت خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: اعزام کاروان های بیست وپنجمین دوره ازدواج دانشجویی به مشهد مقدس در قالب طرح همسفر تا بهشت از چهار هفته پیش آغاز شده است و تا پایان امسال ادامه دارد. هر هفته دو کاروان شامل ۲۵۰ زوج دانشجو اعزام می شوند.
حجت الاسلام سیدمحمد هاشمی افزود: اعزام کاروان های بیست وپنجمین دوره ازدواج دانشجویی از چهارهفته پیش آغاز شده و تا پایان امسال در قالب طرح همسفر تا بهشت ادامه دارد. البته چون با محدودیت بودجه و اسکان هتل در مشهد روبه رو هستیم، هرگاه ظرفیت هایمان در مشهد خالی شود، امکان ثبت نام برای دانشجویان فراهم خواهد شد. به عبارت دقیق تر با محدودیت های بودجه ای و ظرفیت اسکان روبه رو هستیم و به همین دلیل هر هفته دو کاروان شامل ۲۵۰ زوج دانشجو و با نگاهی دیگر ۵۰۰ دانشجو را به مشهد اعزام می کنیم.
برنامه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه برای تازه عروس و دامادهای دانشجو که اولین بار تنها با ۶۰ دانشجو در اواخر دهه ۷۰ برگزار شد، حالا بیش از ۲۰ هزار طرفدار دارد و همه دانشجویان آموزش عالی را فارغ از دانشگاه محل تحصیل شان دربرمی گیرد. هرچند در دوران کرونا این برنامه هم تحت تاثیر قرار گرفت، اما حالا بیست وپنجمین دوره برنامه «همسفر تا بهشت» آغاز شده و با وجود اینکه مهلت ثبت نام این دوره تا ۳۰ آبان هم تمدید شد، اما اولین کاروان های دانشجویی این دوره از یک ماه پیش راهی مشهدمقدس شدند.
تمدید فراخوان نهمین سوگواره ملی شعر ۷۲ خط اشک ویژه دانشگاهیان
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها اعلام کرد؛ نهمین سوگواره ملی شعر ۷۲ خط اشک با هدف ترویج فرهنگ عاشورایی و اشاعه روحیه پایداری و زمینه سازی برای شناسایی، تقویت و رشد استعدادهای نهفته در عرصه فرهنگ عاشورا و حفظ و انتقال این آموزه های ارزشمند از طریق ابزارهایی همچون شعر و هنر به نسل های آینده به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها برگزار می شود.
نهضت عاشورا، بصیرت حسینی، درس ها و عبرت های عاشورا، فلسفه عاشورا در گفتمان مذاهب اسلام، مقاومت و مدافعان حریم ولایت، مکتب سلیمانی و عاشورا در متون ادبی و آثار شاعران اهل سنت از محورهای این سوگواره است که در دو سطح دانشگاهیان سراسر کشور و غیر دانشگاهیان در زمینه بلوچی، محلی و عمومی برگزار می شود.
آیین اختتامیه این سوگواره ۱۴ دی امسال مصادف با سالگرد شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی برگزار و در همین روز از شاعران برگزیده نهمین سوگواره ملی با اهدای جوایزی تجلیل و قدردانی می شود.