ایستگاه فضایی بین‌المللی گذری پرنور از ایران دارد | امشب و فردا ISS را تماشا کنید

شامگاه شنبه ۲۳ اردیبهشت امشب و یکشنبه ۲۴ اردیبهشت فردا ، ایستگاه فضایی بین المللی ISS گذرهای پرنوری در آسمان ایران خواهد داشت.

به گزارش همشهری آنلاین، روز شنبه ساعت ۲۰:۲۳ ایستگاه فضایی بین المللی از افق جنوب غربی در ارتفاع ۱۰ درجه وارد آسمان ایران می شود. ایستگاه فضایی بین المللی ساعت ۲۰:۲۶ در حوالی صورت فلکی دب اکبر به بیشینه ارتفاع ۶۷ درجه و روشنایی قدر منفی ۳.۵ می رسد و سپس ساعت ۲۰:۲۳ در شمال شرق، غروب می کند.

به نقل از آوا استار، شامگاه یکشنبه ۲۴ اردیبهشت نیز ایستگاه فضایی بین المللی گذری پرنورتر در آسمان ایران دارد. در این گذر ایستگاه فضایی ساعت ۱۹:۳۴ از سمت جنوب غرب وارد آسمان ایران می شود، ساعت ۱۹:۳۸ به بیشینه ارتفاع و روشنایی رسیده و در ساعت ۱۹:۴۱ در شمال شرق غروب می کند. روشنایی ایستگاه فضایی در این گذر به قدر منفی ۳.۸ می رسد و پرنورتر از تمام ستارگان به سادگی در آسمان قابل رویت است.

هر دو این گذرها از اقصی نقاط کشورمان قابل رویت است. در روزهای آینده نیز ISS گذرهای کمنورتری در آسمان ایران دارد. زمان دقیق گذرها را از سایت heavens-above برای شهر خودتان می توانید استخراج کنید. راهنمای استخراج اطلاعات از سایت heavens-above را در وبسایت و مطالب پیشین آوا استار می توانید مشاهده کنید.

این رویداد با چشم غیر مسلح قابل رویت است و برای رصد آن به ابزار خاصی احتیاج ندارید.

چرا جهت شرق و غرب در نقشه آسمان معکوس نقشه جغرافیایی است؟

توجه داشته باشید که نقشه آسمان، منظره بالای سرمان را آن گونه که از روی زمین می بینیم، نشان می دهد. نقشه های جغرافیایی، زمین را آنگونه که از بالا به آن نگاه کنیم نشان می دهند. بنابراین جهت شرق و غرب در این نقشه ها معکوس است. وقتی که نقشه آسمان را بالای سرتان بگیرید، جهات آن بر جهات جغرافیایی منطبق می شود.

منبع: همشهری