عکس | زندگی با چند دست اضافه! | بازوهای روباتیک چگونه وارد زندگی انسان می‌شوند؟

داشتن دست های روباتیک اضافی، چه تاثیری بر تعاملات اجتماعی ما خواهد گذاشت؟ محققان این موضوع را با بازوهای روباتیک پوشیدنی جیزای Jizai بررسی کرده اند.

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از نیواطلس، تجهیز افراد به تعدادی بازوی رباتیک قطعا می تواند به آن ها در انجام وظایف خاصی کمک کند، اما چنین بازوهایی چه نقشی در تعاملات اجتماعی ایفا می کنند؟ بیایید نگاهی به بازوهای روباتیک جیزای  Jizai بیندازیم. 

بازوهای جیزای که توسط تیمی از دانشمندان دانشگاه توکیو ساخته شده اند، نام خود را از مجسمه های حیوانی سنتی ژاپنی «جیزای اوکیمونو» گرفته اند که در لغت به معنای آزاد یا حرکت آزادانه است. در نسخه آزمایشی پایه کنترلی بازوها به شکل یک کوله پشتی با شش سوکت توکار است. انواع مختلفی از بازوهای روباتیک مفصلی خاص سیستم را می توان به یک یا چند تا از آن سوکت ها وصل و سپس توسط کاربر یا شخص دیگری کنترل کرد. بازوها طوری طراحی شده اند که از نظر زیبایی شناسی جذاب و با بدن انسان هماهنگ باشند.

ما هنوز منتظر پاسخ محققان در مورد ابزار دقیق کنترل بازوهای جیزای هستیم. گزارشی در وب سایت «Analytics Vidhya» بیان می کند که از یک کنترل از راه دور بی سیم که در واقع شبیه یک نسخه مینیاتوری این بازوها است استفاده می شود. این گزارش ادعا می کند که در وضعیت اتصال چهار بازو، این ابزار پوشیدنی ۱۴ کیلوگرم وزن دارد. 

در این مطالعه، گروه داوطلبانی که از جیزای استفاده می کردند، با استفاده از این بازوها به تعاملات اجتماعی پرداختند. شرکت کنندگان در صورت صلاحدید می توانستند با اسلحه با یکدیگر مبارزه کنند، به هم هدیه دهند، یا با بازوهای خود، خودشان یا دیگران را کنترل کنند.

دانشمندان در مقاله ای در مورد بازوهای روباتیک می گویند: «در جلسات رول پ لی یا ایفای نقش متوجه شدیم که بدن مان می تواند به طور دقیق اتصال یا جدا شدن بازوها را حس کند، و به ویژه در هنگام جدا کردن یا کاهش تعداد بازوهای روباتیکی که استفاده می شوند، تاثیر زیادی را احساس می کنیم.» آن ها پیشنهاد می دهند که بعدها حس مالکیت روی بازوهای شخصی سازی شده در فضایی که دیگران هم دارای این بازوها هستند، بررسی شود. 

بیشتر بخوانید:

تصاویری از روبات انسان نمای تسلا | راه می رود و اشیاء را برمی دارد

این مقاله اخیرا در مجله «Proceedings of ۲۰۲۳ CHI Conference on Human Factors in Computing Systems» منتشر شده است.

منبع: همشهری آنلاین

منبع: همشهری